Kaymakam Cinbir, Halk Eğitim Merkezi salonunda esnafla bir araya geldiği toplantıda, Silifke’yi güzel günlerin beklediğini ancak bunun için birlikte hareket etmek gerektiğini söyledi. Cinbir, “Esnafımız bölgemizin yatırımcısıdır. Bölgemizin gelişmesi adına çok etkin rol oynar. Yaptığımız hizmetleri esnafımızın vatandaşlarımızın taleplerini göz önünde bulundurarak gerçekleştiriyoruz. Daha modern ve yaşanabilir bir şehirde yaşamak adına ortak akıl anlayışıyla hareket ederek, hizmetin en iyisine layık olan ilçemize hep birlikte katkı sunuyoruz. Esnafımız bizler için vazgeçilmezimizdir” dedi.
“Milleti yaşatacağız ki devlet yaşasın” diyen Kaymakam Cinbir, şöyle devam etti:


“Milletin özü olan esnafın yakınında olacağız. Esnafa yakın olmak demek, halka yakın olmak demektir. Esnafın şartlarını iyileştirmek, milletin beklentisini karşılamak demektir. Sabah tezgahını besmeleyle açan, gün boyu kar etmek ve kazanmak değil gönül kazanmayı hedef alan esnaflarımız; siftah yapmayan arkadaşına müşteri göndermekte, esnaf arkadaşının sıkıntısını gidererek bizi biz yapan değerlere sahip çıkmaktadır. Günümüzde yaygınlaşan alış-veriş merkezleri, insana ait sıcaklığın olmadığı yerlerdir. İnsani değerleri yaşatmayan ve yüz yüze karşılıklı temas ile ilişkiyi içermeyen hiçbir yer insana yakın değildir. Bunun için esnafı yaşatmak, bizi biz yapan tüm değerleri canlı ve güçlü tutmak demektir.” 


Birlik ve beraberliğin pekişerek Silifke’nin daha iyiye gitmesinde esnafların temel bir rolü olduğunu ifade eden Kaymakam Cinbir, “Bizim işimiz esnafımızın işidir. Silifke’yi yönetenler olarak hepimizin bir tek gayesi var. Amacımız millete hizmet etmek, yarını bugünden daha iyi hale getirmektir. Tüm bunları yaparken en önemli zenginliğimiz, bir ve beraber olarak bir sofrayı etrafında bir parça ekmekte buluşmamızdır. Tüm bunların yanında büyük potansiyellere sahip olan Silifke, yapılan ve yapılacak çalışmalarla geçmişindeki görkemli günlerine dönecektir. Silifke’nin bu zenginliğini bilerek ilçemize hizmet etmek bizim için mutluluk vericidir” dedi. 

Editör: Barış Köksal