Kayacı “Mersin’in önümüzdeki süreçte parlayan bir yıldız olması kaçınılmazdır. Kalkınma Bakanımız Sayın Lütfi Elvan’da Mersin’de ki projelerin devamı noktasında lokomotif olmuşlardır” dedi.

MÜSİAD Mersin Şubesi olarak göreve geldikleri ilk günden itibaren Mersin özelinden başlayan tüm Türkiye’nin daha da refah bir yapıya kavuşması için üzerlerine düşen her türlü görevi yerine getirmeye gayret ettiklerini ifade eden Kayacı, bu doğrultuda gerçekleştirdikleri projelerle misyonlarını sürdürdüklerini kaydetti.

Referandum süreci öncesinde gerçekleştirdikleri ‘Gelecek Senin, Sahip Çık’ temalı bir program düzenlediklerini hatırlatan Kayacı “Bu program sebebiyle Mersin’in her tarafını Türk bayrakları ile donattık ve geleceklerine sahip çıkmalarını istedik. Programımıza Kalkınma Bakanımız Sayın Lütfi Elvan, MÜSİAD Genel Başkanımız Sayın Nail Olpak, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Burhanettin Kocamaz, Ak Parti ve MHP il başkanları, ilçe başkanları ile belediye başkanlarımız ile hep birlikte katılım sağlayarak, referandum çalışmalarına iş dünyası olarak haklı destek verdik. Bununla birlikte MÜSİAD Mersin Gençlik Kurulumuz Prof. Dr. Burhan Kuzu hocamızın katılımıyla ‘Gençler Geleceğini Konuşuyor’ programını düzenlediler. Bu program ile Mersin, Anayasa Referandumu konusunda ilk ağızdan kaliteli bir şekilde bilgilendirilmiş oldu” dedi.

Mersin parlayan yıldız olacak


MÜSİAD Mersin Şube Yönetimi olarak Mersinimizin büyümesi ve kalkınması, işsizlik soruna çözüm bulunması ve iş dünyasının çeşitli sorunları ile mücadele etmeyi misyon edindiklerini dile getiren Kayacı “Mersin’imizin önümüzdeki süreçte parlayan bir yıldız olması kaçınılmazdır. Çünkü Çukurova Bölgesel Havaalanı çalışmaları başladı ve bu havaalanı dünyanın en uzun pistlerinden birine sahip olacak. Bu özelliği ile dünyanın sayılı havaalanları arasına girecek. Bununla birlikte Sayın Lütfi Elvan’ın Ulaştırma Bakanlığı döneminde başlattığı hızlı tren projesi tüm hızıyla sürmektedir. Mersin-Antalya arasındaki Akdeniz Sahil Yolu projesi hummalı bir şekilde devam etmektedir. Daha geçenlerde 6 tünelin birden açılışı gerçekleştirildi. 22 ayrı noktada Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü koordinatörlüğünde çalışmalar devam ediyor. Liman-Hal kavşağı önemli bir sorundu. Burada da çalışmalar başladı ve devamında Mersin-Adana D-400 karayolu 8 şeritli hale getirilecek. 

Mersin Limanının kapasitesi artarak büyüyor. Düşünebiliyor musunuz? Mersin’e ulaşımın deniz, hava ve kara yollarının son sistem ekonomik ve ulaşılabilir, üstelik bunun 2-3 yıl içerisinde bitecek ve hizmete girecek olmasının, Mersin’in, çoğu kimsenin hayal bile demeyeceği kadar gelişeceği ve büyüyeceği, marka ve lider şehir olacağının göstergesidir. Tüm bunlara ek olarak 90 adet gölet projesi de hızla hayata geçiriliyor. Mersin’imizde ticaretin ve tarımın gelişmesi için önemli adımlar atılıyor. Son olarak Ortadoğu ülkelerinden yatırımcılar şehrimizi ziyaret ettiler” diye konuştu.
 
Editör: Barış Köksal