Silifke’de etkili olan kar yağışı nedeniyle TEOG sınavına girecek olan öğrenciler evlerinde mahsur kaldı. Jandarma, evlerinde mahsur kalan öğrencileri evlerinden alarak sınava yetiştirdi. Silifke’nin yüksek kesimlerinde kar etkili olurken 15 mahalleye kar ve fırtına nedeniyle elektrik verilemiyor. Kapalı olan yolları açan Karayolları ekipleri ise gece gündüz çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Silifke’nin Kırobası, Kavak, Sarıaydın, Kocaoluk, Kıca, Seydili, Şahmurlu, Örenköy Mahalleleri ile Armutözü, Çataköz, Oğru, Hotamış ve Topboğazı mevkilerinde elektrik kesintileri yaşanıyor. Yetkililerin şu ana kadar 30 elektrik ağaç ve demir direklerinin kar nedeniyle yıkıldığını, bu mahallelere 15 gün sonra elektrik verilebileceğini, bu sayının kapalı ara yolların açılması ile birlikte artacağını belirttiler.

Öte yandan TEOG sınavından çıkan öğrenciler ise karın tadını kartopu oynayarak ve kardan adam yaparak çıkardılar.

TEOG sınavına giren Adem Balcı, “Geceden başlayan kar yağışı nedeniyle evimizin yolu kapandı. Sabah TEOG sınavına girmek için hazırlandığımızda her yerin karla kaplı olduğunu gördüm. Jandarma ve Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanları gelip bizi alarak sınava götürdüler” dedi.

Yetkililer ise TEOG sınavının herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan tamamlandığını belirterek, “Türkiye genelinde olduğu gibi Mersin’in Silifke ilçesinde de TEOG sınavı yapıldı. Olağanüstü hava şartları vardı. Bazı mahallelerde yol kapandı. Güvenlik güçlerimiz ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün birlikte üstün çabaları sonrası TEOG sınavı sonuçlandı. Devletimizin bir kez daha büyüklüğünü gördük. Herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan sınavı tamamladık” diye konuştu.

Editör: Barış Köksal