Belediye Nikah Salonunda düzenlenen etkinliğe Kaymakam Bekir Atmaca, Belediye Başkanı Şevket Can, Emniyet Müdürü Salim Çakan, Jandarma Komutanı Binbaşı Yavuz Bulut, daire müdürleri ile bazı meslek odası başkanları, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Kaymakam Bekir Atmaca, etkinlikte yaptığı konuşmada, maddi yada ölümlü trafik kazalarının olmasını hiç istemediklerini, bu nedenle herkesin trafik kurallarına uyması gerektiğini belirterek, trafik terörüne dikkat çekti. Atmaca, “Trafik terörü çok önemli. Çok dikkatli olmalıyız. 7’den 77’ye kadar herkeste trafik bilincinin olması ve kurallara harfiyen uyulması gerekir. Aksi takdirde can ve mal kaybının olduğu kazalara nedene olunur. Trafiğin özü karşınızdaki insana saygıdır ve süreklilik ister. Trafik kurallarına uyalım, uymayanları uyaralım ve emniyet kemerini mutlaka takalım” dedi.

Belediye Başkanı Şevket Can, trafikte yoğun bir araç sirkülasyonunun yaşandığını, dikkatsizlik, tedbirsizlik ve kurallara uyulmaması nedeniyle ne yazık ki can ve mal kaybına yol açan kazalara neden olunduğunu kaydetti. Can, “Şehirlerarası Karayolları ise trafik kazalarının en çok olduğu yollardır. Hız, dikkatsizlik ve kural ihlalleri her gün birçok insanın trafikte can vermesine neden olmaktadır. Bu tür kazaları önlemek için kural bilinci oluşturulmalı ve sürücülere bu bilinç aşılanmalıdır. Trafik kurallarına önce kendimiz uymalıyız. Çünkü önce kendimizi düzeltmezsek, kural ihlali yapan birine serzenişte bulunmaya hakkımız yoktur. Trafik haftasının içinde bulunduğumuz şu günlerde, tüm arkadaşlarıma ve araç şoförlerine çağrım, canınızı, malınızı ve ailenizi seviyorsanız lütfen trafik kurallarına uyalım. Trafikte seyir halindeyken sadece kendimizi değil, dışardaki insanların da canlarını önemseyelim. Ve de tüm trafik kurallarına riayet edelim.

Tüm katılımcılara saygı ve sevgilerimi sunuyor, herkese kazasız günler diliyor, hepimizin daha güvenli şartlarda yolculuk yapabilmemiz için görev yapan başta trafik görevlilerimiz olmak üzere herkesin trafik haftasını kutluyorum” diye konuştu.
Emniyet Müdürü Salim Çakan ise konuşmasında, trafik eğitimine ilkokul çocuklarından başladıklarını ve yıl boyu okullarda trafik bilinci ve trafik kurallarıyla ilgili eğitim çalışmaları yaptıklarını ifade ederek, “Ülkemizde henüz kaza sayılarını ne yazık ki asgari düzeye indirebilmiş değiliz. Bu konuda hepimiz üzerimize düşeni yapmalıyız. Tarsus’a çocuklar için trafik eğitim pisti yapılması konusunda ciddi aşama kaydettik” dedi.

Etkinlik kapsamında Trafik Haftası nedeniyle öğrenciler arasında Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ödüllü resim ve şiir yarışmaları ile Tarsus Şoförler ve Otomobilciler Odası tarafından düzenlenen 'Yılın Örnek Sürücüsü', 'Yılın Trafik Görevlilerine' plaket ve çeşitli armağanlar verildi.
Editör: Barış Köksal