Toroslar ilçesi Gözne Yaylası’nda kurulan er meydanında, birbirinden değerli güreşçiler kıran kırana müsabakalar yaptılar. Mersin Büyükşehir Belediyesi Gözne güreşlerinde başpehlivanlar kategorisinde Üniversiteler Arası Olimpiyat Şampiyonu ve Gençler Avrupa Şampiyonu Sait Bingöl birinci oldu. Başpehlivanlara ödülleri ve madalyaları Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz tarafından verildi. Müsabakaları Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın yanı sıra MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, MHP Mersin eski milletvekili Ali Öz, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, MHP Mersin İl Başkanı Sebahattin Kılıç, MHP Toroslar İlçe Başkanı Emre Aksay, Mersin Güreş Federasyonu İl Temsilcisi Metin Ercan, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş izledi. Ödül töreninde konuşan Başkan Burhanettin Kocamaz, belediyeciliğin yalnızca fiziki hizmetlerden ibaret olmadığını, insanları bir arada tutacak ortak paydalara sahip çıkmanın da belediyeciliğin bir parçası olduğunu ifade etti. Kocamaz, “Belediyecilik sadece yol ve altyapı yapmak, kentin mahalli müşterek ihtiyaçlarını gidermek anlamında değerlendirilmemelidir. Belediyecilik aynı zamanda o kentte yaşayan bütün insanları kaynaştırmak, bütünleştirmek ve eşit yaklaşmak sanatı olarak algılanmalıdır. Belediyecilik ortak paydalara sahip çıkmak, onları yaşatmaktır. Biz 20 yıldır Tarsus’ta bu şiarla çalıştık. Mersin’de de aynı şekilde yolumuza devam ediyoruz” dedi.

Tertip edilen etkinliklerdeki amaçlarının ata sporu olan güreşlerin yeni nesiller tarafından benimsenmesi olduğunu belirten Kocamaz, “Kültürümüze, gelenek, görenek ve örflerimize sahip çıkmalıyız. Peygamber sporu dediğimiz güreşlerimize, ata sporumuza da tüm milli değerlerimize sahip çıktığımız gibi sahip çıkıyoruz. Burası er meydanı. Erler, yiğitler, pehlivanlar burada kol bağlıyorlar ve ata sporumuzu sizlere sunuyorlar. Bugün 3. Geleneksel Karakucak Güreşlerimizin son gün müsabakalarını izledik. Bu güzel etkinliğimizin finalini 30 Ağustos Zafer Bayramımız ile taçlandırıyoruz. Amacımız bu güreşleri tertip ederek yeni nesillerin de bu sporu benimsemesidir” şeklinde konuştu.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise “Karakucak güreşleri, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından 3 yıl süreyle Anamur’dan başlayarak, Toroslar’da son buluyor. Er meydanlarında kıran kırana geçen ve gençlerimize örnek olan bu organizasyonda, halkımız ata sporumuzla tanışıyor, bizler de seyir keyfini yaşıyoruz” diye konuştu.

13 kategoride güreşen 246 sporcudan dereye girenlere madalyaları ve ödülleri düzenlenen törenle takdim edildi.
Editör: Barış Köksal