Kampa bu yıl Japonya, Rusya, Fransa, İspanya, Estonya, Almanya ve Kore'den olmak üzere 18 yaş üstü toplam 15 öğrenci katılıyor. Kültürler arası iletişimi pekiştirmek, dünya barışına katkıda bulunmak ve Türk insanının yaşayışını, gelenek ve göreneklerini yerinde incelemek, tarihi ve turistik yerleri görmek amacıyla “Gençlik Değişim Projeleri” çerçevesinde ilçeye gelen öğrenciler 15 gün boyunca çeşitli etkinliklere katılacak.

Kampa katılan öğrenciler tarihi Mut Kalesi çevresinde temizlik yaptılar. Daha sonra gönüllü öğrenciler Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz’ı makamında ziyaret ederek kendilerini Mut’ta konuk ettikleri için teşekkür ettiler.

Başkan Yılmaz’da, bu organizasyonla kaynaşmayı amaçladıklarını belirterek, "Bu aktiviteler, kültürler arası alışverişi geliştirmeye katkıda bulunacaktır. Önümüzdeki dönemde ilçemizdeki gençlerin de yurt dışında düzenlenecek kamplara katılmalarını sağlamak amacıyla belediye olarak katkı sağlamayı planlıyoruz " dedi.

Öğrencilere kamp liderliği yapan Taşkın Taş ve Tuğba Özer, yabancı öğrencilerin Türkiye’de farklı kültürleri tanıma olanağı bulduklarını söylediler.
Editör: Barış Köksal