MTOSB'nin geçtiğimiz günlerde 90 sanayici iş adamı ile birlikte Rusya'ya yaptığı iş seyahatini değerlendiren Kahveci, "Mersinli firmaların ihracat rakamlarını arttırması adına yapılan bir programdı. Yaptığımız görüşmelerin oldukça önemli olduğunu düşünüyorum. Rusya'nın ve St Petersburg bölgesinin şartlarını öğrendiğimiz, yatırım ve ihracat politikasını çözmemize yardımcı olan bir programdı. Sanayicimizin ufkunun açılması adına bu tarz programların sık sık düzenlenmesi gerektiği görüşündeyim" dedi.

Kahveci, Türk sanayicisinin ihracatın üzerine gitmesi gerektiğinin altını çizerek, "2014 verilerine bakıldığında, bir çok arkadaşımızın yurt dışı bağlantısı olduğunu görebiliyoruz. MTOSB bünyesinde bulunan bir tek fabrikadaki ürünün bile, 35 ülkeye ihracat edildiğini söylemek istiyorum. Aslında bu Türk sanayicinin istediği zaman işinde nasıl başarılı olacağının bir göstergesidir. Biz bölge yönetimi olarak sanayicimizin ufkunun açılması adına elimizden gelen tüm çalışmaları yapıyoruz. Bölgemizden dünyanın dört bir yanına ihracat gerçekleştirilmesinin yanı sıra bütün pazarlardaki ihracat rakamlarımız küçümsenmeyecek bir oranda. Türkiye'nin yakın coğrafyası bu ihracat rakamlarında öne çıkarken, haritada yerini göstermekte bile zorlanılan ülkelere de MTOSB firmalarından ihracat yapılıyor" diye konuştu.
Bölgede yılın 12 ayı kesintisiz üretim yapıldığına dikkat çeken Kahveci, şöyle devam etti; "Üretim gücümüzü, lojistik anlamdaki avantajlarımız ile birleştirerek geleceğe dönük çalışmalar yapmak zorundayız. Gerekli bağlantılar kurulduğu taktirde Mersinli sanayicinin dünyanın diğer ucuna ihracat yapmaması için bir neden yok. İçimizdeki sanayici arkadaşlarımız arasında Çin'deki bir fuarda stant açanlar bile var. MTOSB firmaları olarak üretim hacmimiz, ihracat rakamlarımız her geçen gün artıyor. Bugün ülkemizin belirlediği bazı hedefler var. Bizler de sanayiciler olarak bu hedeflere katkıda bulunuyoruz. İhracat yapıyor, istihdam oranlarının artmasını sağlıyoruz. Mevcut hükümetin de bunun farkına vararak sanayicilerimizin sorunlarını giderecek çözüm önerileri üretmesini bekliyoruz. Sanayicilerimizin belirli konularda teşvik beklentisi var. Geçtiğimiz günlerde yapılan 'İş Yeri Hakimi' önerisinin ciddi olarak değerlendirilmesinden tarafız. Daha bu benzer bir çok sorunumuzun çözümü için de ilgili bakanlıkların desteği şart." diye konuştu
Editör: Barış Köksal