Kahramanlı, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, kulübe maddi kaynak sağlanması noktasında Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın girişimleriyle, Vali Hasan Basri Güzeloğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan başkanlığında iş adamlarıyla yapılan toplantılardan şu ana kadar bir sonuç çıkmadığını belirterek, "Ne bir kimse çıkıp şu kadar katkı sunacağız dedi, ne de bu işin takipçisi oldu. Maalesef kimse tek kuruşluk katkıda bulunmadı. Eğer insanlar bu şehirde kazanıyorsa, bu şehrin takımına da destek olmalı. Mersin büyük bir şehir ancak takımına sahip çıkan kimse yok" dedi.

"BU YIL ÇIKAMAZSAK ALİ KAHRAMANLI DA OLMAZ"

Tarihe geçen Samsunspor maçıyla herkesin yeniden Süper Lig'de olmayı istediğinin açıkça ortaya çıktığını vurgulayan Kahramanlı, "Bu beklenti taraftarlarımızda var. Ama bunun için destek olunmalı. Bu takım bu yıl Süper Lig'e çıkamazsa bir daha çıkamaz. Ben açık konuşuyorum, bu takım bu yıl Süper Lig'e çıkamazsa, ben de olmam. Bu sene yaptık yaptık, yapamazsak Ali Kahramanlı da olmaz. Onun için bu saatten sonra herkesin bu işin içinde olması gerekir. İş adamından belediye başkanına, taraftarından basınına kadar herkesin el birliği ile bu işin içinde olması lazım. Başarıyı birlikte sağlayabiliriz. Tek başına bu iş olmaz" diye konuştu.

"BU TAKIM KENTİN TAKIMI"

Bugüne kadar yalnız bırakıldıklarını ve tek başına mücadele ettiğini ifade eden Mersin İdmanyurdu Başkanı Ali Kahramanlı, "Ben buradan tekrar sesleniyorum, bütün kesimlerin Mersin İdmanyurdu'nun yanında yer alması gerekir. Bu takım kentin takımı. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı'na da özellikle sesleniyorum, önce desteği vardı, sonra o desteği kesti. Biz o desteği tekrar bekliyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı'nın bu işin içinde olması lazım, olmazsa olmaz. Bizden çok daha küçük şehirlerde belediye, takımına destek oluyor. O yüzden biz o desteği tekrar istiyoruz. Bu destek verilirse inşallah el birliği ile bu işi başaracağız. Bu başarı herkesin olacak, benim değil, şehrin başarısı olacak" diye konuştu.

"OLAĞANÜSTÜ GENEL KURULA GİDECEĞİZ"

Kahramanlı, ligin ikinci yarısındaki maçları yeni stadyumda oynamayı planladıklarını belirterek, "Ancak zeminle ilgili bazı sıkıntılar bulunduğundan bu gerçekleşmeyecek. Yeni bir yönetim oluşturabilmek için en kısa sürede olağanüstü genel kurula gideceğiz" ifadelerini kullandı.
Editör: Barış Köksal