Eğitim dahilindeki konular arasında bitki bilimi ve dikim teknikleri, peyzaj bilgisi, kişisel gelişim, madde bağımlılığı, toplumsal cinsiyet, akran zorbalığı, çocuk ve sağlık, ev ekonomisi, ilaç kullanımı, kişisel temizlik, kadın hakları, stres yöntemi, çocuk şahsiyetinde anne ve babanın rolü, aile içi iletişim, kentlilik bilinci, erozyon su ve çevre, hepatit- AİDS, meme kontrolü, çevre koruma gibi alanlar yer alıyor. İki ay sürecek olan eğitim programı, Mezitli Belediyesi Gençlik ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Eğitim programı açılışına Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mersin Baro Başkanı Alpay Antmen, İçel Soroptimist Kulübü Başkanı Müjde Atakan, İçel Soroptimist Kulübü İkinci Başkanı Sevinç Şanlı, üyeleri ve kursiyerler katıldı. Atakan, açılışta yaptığı konuşmada, çağdaş fikirli bir belediye başkanına sahip oldukları için mutlu olduklarını belirterek, "Biz soroptimist grubu olarak eğitime çok önem veriyoruz. Mesleğin yanında eğitim de olsun istiyoruz. Soroptimistler yüksek ahlaki değerleri de amaçlayarak başta kadınlar olmak üzere bütün dünya için güzellik, barış ve gelişim arayışını benimser. Aslında bizler kendimize iş ve meslek kadınları diyoruz. Hepimizin birer işi var. Profesyonel çalışmalarımızın yanında toplum içinde ne yapabiliriz arayışıyla bu dernekte bir araya geliyor ve çalışmalar yürütüyoruz" dedi.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise, belediye yönetimi içerisinde kadınlara her zaman pozitif ayrımcılık yapacaklarını söyledi. Mezitli'yi halkla birlikte yönetmek istediklerini kaydeden Tarhan, "Yönetim içerisinde de kadınlarımıza her zaman pozitif ayrımcılık yapmaktan yanayız. Şu veya bu şekilde Mezitli’de ve Mersin'deki kadınlarımızı ön plana çıkarmak istiyoruz. Tabi biz öncelikle Mezitli’deki kadınlar için gerekli tüm çalışmaları yapıyoruz. Kadın Üretici Pazarımızı yaptık. Bu pazarda sadece Mezitli’deki kadınlar ürettiklerini satabiliyor. Temizlik işlerinde kadınlarımız çalışmaya başladı ve işlerini daha iyi yapıyorlar. Yılbaşından itibaren park bahçelerin bazı birimlerinde çalışan kadın arkadaşlarımıza yine pozitif ayrımcılık uygulayacağız. Kadınlarımız ekonomik yönden özgür olsun istiyoruz. Kadınların başarılı olacaklarına inanıyorum. Kadınlarımız güçlensin ki, siyaset yolu da açılsın, ülke yönetiminde kadınlar da bir çok görevlerde bulunsunlar istiyoruz" diye konuştu.

26 Kasım 2014-30 Ocak 2015 tarihleri arasında verilecek eğitimin ardından kadınlara, eğitim sonrası bitki bilimi, dikim teknikleri ve peyzaj bilgisi konularında eğitim sertifikası verileceği kaydedildi.

Editör: Barış Köksal