75. Yıl Kültür Merkezinde tören düzenlenen tören İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Jandarma Genel Komutanı Yaşar Güler’in, kutlama mesajları okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşma yapan İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mahmut Erin, “Modern teknolojinin bütün imkanlarını etkinlikle kullanabilen, milli, ahlaki ve mesleki değerlere yetişmiş personeliyle üstün bir vazife anlayışı, büyük bir sorumluluk duygusu ve özveriyle verilen tüm görevleri yerine getirmeyi gayret, azim ve inancı içerisindedir.

Başarılarla dolu 178 yıllık köklü bir tarihe sahip olan Jandarma Genel Komutanlığı kuruluşundan bugüne kadar yüce milletimizin engin sevgi ve güvenine mazhar olmuş, Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletimizin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleriyle ulusumuzun her zaman takdirini kazanmıştır” dedi. Daha sonra söz alan Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal, gece gündüz, 24 saat esasına göre vatandaşa hizmet veren Jandarma personelleri ile gurur duyduğunu söyledi.

Kaymakam Yüksel Ünal, “İçişleri Bakanlığımızın Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığımızın sağ ve sol kollarıdır. Evlerimizde rahat uyuyabiliyorsak bu onların sayesindedir. Adalet kuramı içinde devlet olma özelliği güvenliktir. Güvenliğimizi gece gündüz sağlayan Jandarma bizlerin gururudur. Varlığınız bize güven veriyor” dedi. Tören sonunda protokol üyeleri tarafından Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir'in annesi Hürü Özdemir'e, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Rasim Yuvarlakoğlu'na ve Kuvayi Milli Derneği Başkanı Mehmet Topal'a çiçek takdim edilirken, şehitler ve için Kuranı Kerim okunup dua edildi.
 
Editör: Barış Köksal