Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen İstihdam Şurasını değerlendiren İzol, "Şuranın, biz iş dünyası adına çok verimli geçtiğine inanıyorum. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın konuşmaları bizlere moral verdi. Cumhurbaşkanımızın açıkladığı teşvik paketi ve yaptığı istihdam çağrısı tüm iş dünyasını heyecanlandırdı. Bugün burada, bizlere verilen desteğin ne kadar büyük olduğunu ve hükümetimizin iş dünyasının arkasında olduğunu bir kez daha anlamış olduk" dedi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın istihdam çağrısı ve açıkladığı teşvik paketinin büyüme oranını artıracağına vurgu yapan İzol, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın bu yıl başlattığı istihdam seferberliği, 1.5 milyon kişiye iş imkanı sağladı. Yapılan çağrılar, verilen destekler Türkiye'nin büyümesinde öncü rol oynadı. Hem hükümetimizin hem de iş dünyasının istihdama yönelik çabaları her türlü takdiri hak ediyor. Cumhurbaşkanımızın istihdama yönelik yaptığı yeni çağrı ve açıkladığı teşvik paketi yine milyonlarca kişiye aş olacak, 2018 yılında ülkemizin büyüme oranını genişletecektir" diye konuştu.


İş dünyasının yapılan çağrılara olumlu yanıt vererek üretime devam ettiğini dile getiren İzol, şöyle devam etti; "Türkiye, çok zor dönemlerden geçerek bu günlere geldi. Ülkemizde yaşanan menfur olaylar, ülkemiz üzerine oynanan ancak amacına hiçbir zaman ulaşamayan oyunlar, zaman zaman bizlere zor günler yaşattı. Ancak yapılan çağrılara olumlu yanıt veren iş adamlarımız yatırımı, üretimi, istihdamı ve ihracatı hiç durdurmadı ve bu sayede bugünlere ulaştık. İhracatımız son 15 yılda 4 kat artarak 155 milyar doların üzerine çıktı. Cumhurbaşkanımızın yaptığı yeni istihdam çağrısının da yanıtsız kalmayacağını düşünüyorum. Türkiye'nin geleceğine yatırım yapmaya devam edecek ve 'Güçlü ekonomi, güçlü Türkiye' sloganımızı perçinlemek için iş dünyası olarak var gücümüzle çalışacağız."

Editör: Barış Köksal