IVECO, 2015 yılının 4. Çeyreğinden bu yana, bağımsız bir kuruma yaptırmakta olduğu Müşteri Memnuniyet Anket sonuçlarını, önümüzdeki dönemden itibaren APAC (Asya Pasifik) bölgesinde ilk defa kullanılacak olan, Web Portali üzerinden online olarak izlenebilecek duruma getirdi. IVECO, Müşteri Memnuniyeti Web Portalı ile ilgili olarak, bir dizi eğitimler düzenlemektedir. Eğitimlerin temel amacı; Müşteri memnuniyeti sonuçlarının ölçülebilmesi ve sistemin tam verimli kullanılabilmesidir. Böylece hem portalın tanıtımı yapılmakta, hem de bayi ağı tarafından kullanımı yaygınlaştırılmaktadır.

IVECO Bayisi Kılıçlar Otomotiv’in ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya, IVECO Kılıçlar İcra Kurulu Başkanı Kenan Kılıç, yönetim ekibi, satış ve servis müdürleri ile Gaziantep, Kayseri, Antalya ve Antakya Bayileri servis ve satış müdürleri katıldılar. Eğitim, IVECO firma yetkilileri; Murat Yıldız ve Sinem Çağatay tarafından verildi. Sorunsuz bir şekilde ilerleyen toplantı, oldukça verimli ve interaktif bir şekilde gerçekleşti. Toplantı sonunda Sinem Çağatay ve Murat Yıldız; 'IVECO Kılıçlar ‘ın eğitim için sunmuş olduğu ortam ve kolaylık için başta IVECO Kılıçlar Yönetim Kurulu Başkanı Vahdettin Kılıç ve İcra Kurulu Başkanı Kenan Kılıç nezdinde, tüm IVECO Kılıçlar Ailesi’ne teşekkür ettiklerini belirttiler.

Toplantı sonrası, IVECO Kılıçlar İcra Kurulu Başkanı Kenan Kılıç ile Müşteri Memnuniyeti sonuçlarının web portalı üzerinden yayınlanmasının önemi ile ilgili olarak kısa bir görüşme yaptık. Kılıç; ‘’Öncelikle öncü ve önemli bir sürecin içinde olmaktan çok mutluyum. IVECO olarak, APAC (Asya Pasifik) bölgesinde ilk defa kullanılacak olan, Web Portali üzerinden online takip, çok önemli ve öncü bir adımdır. Müşteri memnuniyeti anketleri bu ölçümleme sırasında büyük önem kazanmıştır. Bu proje ile ticari araç pazarında 3. Marka olan IVECO ‘nun, başarı yolundaki ivmesi hız kazanacaktır. Sonuç olarak, hem IVECO hem de bayilerin gelişimine önemli katkılar sağlayacak olan proje, müşterilerimizin bakış açısını da bizlere sunmuş olacaktır ’’ dedi.

Daha sonra web portalinin sunacağı bazı avantajları aşağıdaki şekilde özetledi;

 Ankette sorulan tüm sorulara, müşterilerin verdiği yanıtların sonuçlarını soru bazında
yüzdesel olarak görebileceğiz,

 Cevapların analizlerini soru bazında bulduğumuz için; aksayan noktaları tespit edip, o
noktaya odaklanabileceğiz,

 İyi olduğumuz noktaları da görebileceğimiz için doğru uygulamalarımızı korumaya devam
edebileceğiz,

 Aksayan noktaları kolay tespit edebileceğimiz için; hem müşterilerin hem de bizim zaman
ve finans kaybını önleyebileceğiz,

 Hazırlayacağımız “Eylem Planları” çerçevesindeki uygulamaların neticesinde, sistematik ve
sürdürülebilir olarak memnuniyet yapılandırmasını inşa edebileceğiz,

 Yapılan iyileştirmeler doğrultusunda müşteri memnuniyetini arttırıp, bizlere güvenen
müşteri profilini güçlendireceğiz,

 Sadık müşterilerimizin bizleri önermesinin gücünü arttırmış olacağız,
Editör: Barış Köksal