Mersin Kültür Merkezi'nde düzenlenen kutlama programına, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin Vali Yardımcısı Ahmet Hikmet Şahin, İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz, Kültür ve Turizm İl Müdürü Bahaettin Kabahasanoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül ile öğrenciler katıldı. Program, bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Ardından, Mehmet Arif Ersoy'un hayatı sinevizyondan katılcılara izledildi.

Sinevizyon sunumunun ardından açılış konuşmasını yapan Kültür ve Turizm Mersin İl Müdürü Bahaettin Kabahasanoğlu, Mehmet Akif Ersoy'un adının gönüllerinde yazılı olduğunu söyledi. Mehmet Akif Ersoy'un adının sonsuza kadar ölmeyeceğini belirten Kabahasanoğlu, "Onu bilmeyen kalmadı. Milletimiz bu cesur kalemi ömrünü vazifesine adamış insanı asla unutmadı. Ünlü şairimiz Mehmet Akif Ersoy bizlere yalnızca İstiklal Marşı'nı hatıra olarak bırakmadı, adını da bıraktı. Anneler ve babalar evlatlarına özellikle Mehmet Akif adını verdi ve vermeye devam ediyor" dedi.
Konuşmaların ardından Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB) sanatçısı Kemal Korbek tarafından İstiklal Marşı'nın 10 kıtası okundu. Ardından, Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'İstiklal Marşı' ve 'Mehmet Akif' konulu şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu tarafından verildi.

Program, Mersin Devlet Klasik Türk Müziği Korosu'nun verdiği konser ile sona erdi.

Editör: Barış Köksal