Tek liste halinde gidilen seçimlerde Cahit Nakıboğlu, OSBÜK’ün yeni başkanı oldu. Ankara Rixos Otel’de yapılan 11. Genel Kurula; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, TBMM Sanayi Komisyonu Başkanı Mahmut Mücahit Fındıklı, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Halil Mazıcıoğlu, Nejat Koçer, Mehmet Sarı, Şamil Tayyar, Derya Bakbak, Mehmet Erdoğan, oda başkanları, müsteşarlar ve sanayiciler katıldı.

Açılışta konuşan Bakan Fatma Şahin, son yıllarda memleketi Gaziantep'in sanayileşme konusunda ön plana çıktığını belirtti. 15 yıl organize sanayi bölgelerinin yönetimlerinde çalıştığını anlatan Şahin, “Genç bir mühendisken girdiğim ve 15 sene çalıştığım üretmenin her aşamasının ne kadar zor olduğunu, bu alanda alın terinin ne kadar önemli olduğunu biliyorum” dedi.

Bakan Taner Yıldız ise, “Öncelikle yeni yönetimin ülkemize ve sanayicilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu saatten sonra eğer vatandaşımızdan sayaç parası alan herhangi bir dağıtım şirketi varsa, Tüketici Hakları Derneğimiz burada haklıdır. Vatandaşımızın bu tür haklarının korunmasında, haklarının takip edilmesinde gayret gösteren Tüketiciyi Koruma Derneği Başkanı'na da teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Türkiye'nin sanayi ülkesi olma yolunda önemli bir adım attığını kaydeden Bakan Nihat Ergün de, “Ülkemizde zor kazanılmış olan güven ve istikrar ortamını ve zor kazanılmış olan bu yükseliş trendini kimsenin keyfine, yanlış anlayışlarına, bize çelme takmak istemelerine feda edemeyiz” şeklinde konuştu.

Merkezde sanayi ve üretimin olduğunu dile getiren Ergün, bunun bilgi ve teknolojiyle buluşması gerektiğine işaret ederek, “Türkiye’nin her yerinde üniversite sanayi işbirliği organizasyonları yapıyoruz. Organize sanayi bölgelerinin (OSB) de sadece sanayiciye alt yapı oluşturmasının yanında OSB’ler ‘mevcut sistemlerde nasıl teknolojiyi artırabiliriz, kümeleme çalışmaları nasıl olabilir’ konusunda öncülük yapmalılar” ifadelerini kullandı.

OSBÜK yeni yönetiminin hedefler vizyonu çerçevesinde yoluna devam edeceğini belirten Ergün, Gaziantep’in sanayi öncülüğüne dikkat çekerek, “Şimdi bayrak Gaziantep’e geçti. Gaziantep, son yıllarda sanayide öncü olan illerimizden bir tanesidir. Gaziantep sanayinin lokomotifi durumuna geldi ve o şekilde yoluna devam edecek” değerlendirmesini yaptı.

OSBÜK Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu ise, şunları söyledi:

“Bizden önce bu görevi başarıyla yapan arkadaşlarımızdan görevi şimdi biz devralıyoruz. İnşallah bu görevi layıkıyla yerine getireceğiz. Türkiye her alanda olduğu gibi sanayide de hızla büyüyor. Bundan 52 yıl önce ilk OSB’yi kurarak özel bir sanayileşme modelini geliştiren ülkemizde, bugün 277 OSB’nin 181’i aktif faaliyet göstermektedir. 2002 yılında faaliyete geçen OSBÜK bu süreçte önemli roller üstlenmiştir. OSB’lerin ortak sorunlarının çözüme kavuşturulması yolunda önemli çalışmalar yapılarak büyük mesafeler kat edildi. Amacımız tüm OSB’lerin sorunlarına çözüm bulmaktır.”

OSBÜK’ün ülke genelinde büyük bir kuruluş olduğuna dikkat çeken Nakıboğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İlerleyen günlerde projelerimizi açıklayacağız. İnşallah bu göreve sahip çıkacağız. Elimizden gelenin fazlasını yapmaya çalışacağız. Sonuçların hayırlı olmasını diliyor, bizlere güvenerek destekleyen bütün üyelerimize, seçim sürecinde bizlere güç veren herkese teşekkürlerimizi sunuyorum.”
Yapılan Genel Kurul sonrası Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, OSBÜK Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu’na plaket verdi.

OSBÜK’ün 11. Olağan Genel Kurulu'nda yeni yönetim, Gaziantep OSB Başkanı Nakıboğlu başkanlığında oluştu. Yönetim kurulunda yer alan diğer isimler şöyle:

Yönetim Kurulu asil Ahmet Hasyüncü (Kayseri OSB), Süheyl Erboz (İMES OSB), Bekir Sütcü (Adana Hacı Sabancı OSB), Nihat Tunalı (İstanbul İkitelli OSB), Hakkı Attaroğlu (İzmir Torbalı OSB), Memiş Kütükcü (Konya OSB), Selim Yedikardeş (Bursa Demirtaş OSB), Ahmet Kaya (ASO 1. OSB), Ertuğrul Tezgören (Eskişehir Sanayi Odası OSB), Sabri Tekli (Mersin Tarsus OSB).
Editör: Barış Köksal