Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir’in okullarını ziyaretlerinde kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdiğini duyarak daha da fazla kitap okumaya başlayan Nisa Çevik, Kaymakam Cinbir’i ziyaret etti.

Kaymakamlık toplantı salonunda düzenlenen törende Kaymakam Şevket Cinbir, 240 kitap okuyarak en çok kitap okuyan öğrenci olmasından dolayı 4. sınıf öğrencisi Nisa Çevik’i Tablet bilgisayarla ödüllendirdi.

Kitap okumasını çok sevdiğini, geçtiğimiz yıl yaklaşık 320 kitap okuduğunu, bu yıl ise o rakamı yakalayamadığını ifade eden Nisa Çevik, “Kitap okumasını çok seviyorum. Kaymakam bey okulumuzu ziyaret ettiklerinde en çok kitap okuyanı ödüllendirdiğini söylemişti. Bende bu yıl okuduğum tüm kitap isimlerini ve yazarlarını not edip öğretmenime söyledim. Öğretmenimde Kaymakamlığa bildirmiş. Benden daha fazla kitap okuyan çıkmadığı için en çok kitap okuyan öğrenci oldum. Çok mutluyum” dedi.

Nisa Çevik'in Silifke'nin kitap kurdu olduğunu söyleyen Kaymakam Şevket Cinbir, “Çocuklarımız bizlerin söylediği her şeyi yerine getirmeye çalışıyor. Nisa’da bunlardan birisi. Geldiğim dönemlerde Işıklı İlkokulunu ziyaret etmiş ve en çok kitap okuyanı ödüllendireceğimi söylemiştim. Nisa bunu unutmamış ve daha çok kitap okumaya gayret göstermiş. Tespitlerimize göre Nisa kızımızdan fazla kitap okuyan çıkmadığı için o’nu ilçemizin en çok kitap okuyan öğrencisi ilan ettik. Nisa 240 kitap okumuş, daha fazla okudum diyen varsa onları da ödüllendirebilirim” dedi.

Editör: Barış Köksal