AK Parti İl Başkanı Taşpınar, Mersin’de yayın yapan iki ayrı yerel televizyon kanalında katıldığı programlarda, parti çalışmaları ile otogar sorunu, Tulumba Battı-Çıktı Projesi, Uluslararası Çukurova Havaalanı ve Başkanlık sistemi konularında açıklamalarda bulundu. Göreve geldikleri 1,5 yıldan bu yana 2 genel seçim ve Cumhurbaşkanlığı seçimi geçirdiklerini hatırlatan Taşpınar, il ve ilçe teşkilatlarıyla birlikte üç seçimde de çok başarılı sonuçlar aldıklarını belirtti. 1 Kasım seçimlerinde Mersin’de 7 ilçede birinci olduklarını ve ilk kez çok büyük bir farkla birinci parti konumuna geldiklerini vurgulayan Taşpınar, “Başbakan Yardımcımız ve Mersin Milletvekilimiz Sayın Lütfi Elvan önderliğinde Mersin’de 1 Kasım’da adeta tarih yazdık. Hep birlikte emeğimizin hakkını aldık. Bundan sonra her an seçim olacakmış gibi teşkilatımız hazır durumda. Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun dediği gibi erken seçim bu ülkeye yapılacak bir ihanettir. Birilerinin keyfi için seçim yapılmaz. Türkiye’nin istikrara büyük ihtiyaç duyduğu böyle bir dönemde erken seçim olmaz, ancak gerekirse bir referandum olabilir. Buna da teşkilat olarak hazırız” diye konuştu.

“TÜRKİYE’DE MUTLAKA TÜRK TİPİ BAŞKANLIK SİSTEMİ OLMALI”

Şu anda bir sorun olmasa da geçmiş dönemlerde olduğu gibi çift başlı yönetimin Türkiye’ye zarar verdiğini savunan Taşpınar, Türkiye’de artık mutlaka Türk tipi bir başkanlık sistemi olması gerektiğini söyledi. “Özellikle 1 Kasım seçimlerinde tek başımıza iktidar olamasaydık ve koalisyon ihtimali olsaydı bu ülke çok kötü bir döneme girebilirdi” diyen Taşpınar, başkanlık sistemine ilişkin şunları söyledi: “Türkiye’deki sorunları aşmanın yolu ve daha büyük hamleler başkanlık sisteminden geçiyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın da daha önce ifade ettiği gibi artık başkanlık sistemi tartışılmalı ve konuşulmalı. Bazı kesimler Sayın Cumhurbaşkanımızın bu sistemi kendisi için düşündüğünü zannediyor ama sonuçta Sayın Cumhurbaşkanımız da bir fani. Bu yüzden ülkenin geleceği için mutlaka başkanlık sistemi gelmeli.”

“OTOGAR SORUNU, MERSİN HALKINI ÇİLEDEN ÇIKARTACAK NOKTAYA GELDİ”

Mersin’in sorunlarına da dikkat çeken Taşpınar, bunlardan birinin Mersin’in kanayan yarası haline gelen ve bir türlü çözülemeyen otogar sorunu olduğunu kaydetti. Sorunun çözülememesi nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ı eleştiren Taşpınar, “Otogarın tahliye işlemi 24 Mart tarihine ertelendi. Otogarla ilgili en çok mağdur olan kesim vatandaşlardır. Sayın Kocamaz’ın ‘Meclis sorumluluk alsaydı bu sorun buraya kadar gelmezdi’ şeklindeki açıklamaları gerçeği yansıtmıyor. Bu tamamen bir savunma mekanizmasıdır. Sorun ilk olarak ortaya çıktığında meclis üyesi arkadaşlarımız, konuyla ilgili bir komisyon kurulmasını ve bu komisyonda da her partiden üye bulunmasını teklif ettiler. Ancak Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Burhanettin Kocamaz ‘gerek yok’ diyerek bu teklifi reddetti. Gelinen noktada görüyoruz ki, hem vatandaş hem esnaf hem de işletme ihalesini alan firma mağdur durumda. Yargıdan başka hiç kimsenin çözemeyeceği bir noktaya geldi otogar sorunu. Çünkü bu sorun Mersin halkını çileden çıkartacak noktaya geldi. Bakın 2 ay sonra Sayın Kocamaz’ın ikinci senesi olacak ve ben de bu iki yılı değerlendireceğim. Bizde Sayın Kocamaz’ın vaatlerinin olduğu kitap duruyor. Bu kitapçığa bakıp değerlendirmelerimizi yapacağız. Mersin’de sorumlu muhalefet yapıyoruz. Hiçbir zaman da Sayın Başkanımıza hakaret edecek açıklamalarda bulunmadık” ifadelerini kullandı.

“TULUMBA PROJESİ KOCAMAZ VE EKİBİ İÇİN TECRÜBE OLDU”

Kocamaz’ın Tulumba Battı-Çıktı Projesi ile ilgili olarak ‘Eşgüdüm bir şekilde birlikte çalışacağımız kurumlar bizim gecikmemize neden oldular’ şeklindeki sözlerini de eleştiren Taşpınar, “Tarsus’taki 20 yıllık deneyimiyle Burhanettin Kocamaz belki iyi niyetli olarak bir şeyler yapmaya çalışıyor ama Mersin, Tarsus’a göre çok daha büyük bir yerleşim alanı. Burhanettin Kocamaz’a sanırım Mersin bir gömlek büyük geldi. Tulumba’da el yordamıyla gidiliyor. Tulumba ile ilgili siz önceden planlamalarınızı düzgün yapmazsanız, nereleri kazacağınızı ve kazdığınız yerle ilgili Telekom, Doğalgaz ve TEDAŞ’ın hattı var mı gibi konularda fikir sahibi olmazsınız oraya saplanıp kalırsınız. Ancak yine de bu Sayın Kocamaz ve ekibi için yapılacak diğer projeler için tecrübe oldu. Tamamen plansız ve programsız bu işe giremezler artık. Bundan sonraki projelerde bu tecrübelerini mutlaka kullanacaklardır. Ankara ve Antalya’da 2-3 ayda yapılan battı-çıktılar var. Antalya’da 6 ayda 6 tane üst geçit yapıldı. Plansız, programsız ve tamamen amatör bir zihniyetle yola çıktıktan sonra burada elektrik mi çıktı diye şaşırmayacaksınız. O kazmayı vurmadan önce oradan neyin çıkacağı ile ilgili bilgi sahibi olacaksınız ki, bu işi kısa sürede bitirebilesiniz” şeklinde konuştu.

Doğu ve güneydoğuda yaşanan terör olaylarına da değinen Taşpınar, terörün olduğu yerde ekonominin mutlaka olumsuz etkilendiğini ifade ederek, şöyle devam etti: “Bunun yanında bölge halkı da olumsuz etkileniyor. Ancak, evini terk etmek zorunda kalan vatandaşlarımıza devlet sahip çıkıyor ve oralar yeniden inşa edilene kadar da barınma masraflarını devlet karşılayacak. Türkiye artık eski Türkiye değil. Turizmcilerin de rahat olması lazım. Türkiye artık ayakları yere sağlam basan bir ülke. Bugün dünya kriz içerisindeyken hamdolsun biz ülke olarak ateş çemberinin olduğu bölgede dimdik ayaktayız.”
Editör: Barış Köksal