Taşpınar, yaptığı açıklamada, yeni kabinenin ülkeye ve Mersin'e hayırlı olmasını dileyerek, Lütfi Elvan'ın da yeni kabinede Başbakan Yardımcısı olarak görev yapacak olmasını, Mersinlilerin bakan beklentisinin gerçekleşmesi olarak değerlendirdi.

1 Kasım seçimlerinde, ülke genelinde olduğu gibi Mersin’de de büyük bir başarı elde ettiklerini kaydeden Taşpınar, 342 bin oy alarak yüzde 32'lik oy oranıyla 4 milletvekili çıkmasında Elvan’ın çok büyük katkısı olduğunu söyledi. Elvan'ın, seçim çalışmaları boyunca gece gündüz demeden kenti karış karış gezerek Mersinlilerin gönlünde taht kurduğunu ifade eden Taşpınar, "Bu sonuçlar doğrultusunda Mersinlilerin de bakanlık beklentisi vardı. Bunu da Sayın Başbakanımıza dile getirdik. AK Parti Mersin Milletvekilimiz Lütfi Elvan’ın reform ve yatırımlardan sorumlu Başbakan Yardımcısı olarak yeni kabinede yer alması, teşkilat olarak ve Mersin olarak bizi onurlandırdı, sevindirdi ve heyecanlandırdı” dedi.

Mersin’in hem Türkiye’nin hem de bölgenin önemli şehirlerinden biri olduğuna dikkat çeken Taşpınar, “Önümüzde 4 yıllık bir seçimsiz süreç var. Yeni bir yatırım hamlesi ve yeni bir kalkınma hamlesi olacak. Mersinlilerin tamamlamasını beklediği birçok proje ve yatırım inşallah bu 4 yıllık süreçte tamamlanacaktır. Özellikle Sayın Elvan’ın reform ve yatırımlardan sorumlu Başbakan Yardımcısı olması bize avantaj sağlayacaktır. Sayın Bakanımız sadece Mersin’in değil 81 şehrin bakanı olacaktır. Bizim açımızdan, projelerimizi uygulama bakımından ve teşkilat faaliyetlerimizi yürütme açısından da önemli bir avantaj elde ettik. Bu vesileyle AK Parti Mersin Milletvekili Lütfi Elvan’ı, Başbakan Yardımcısı olmasından dolayı tebrik ediyor, şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.
Editör: Barış Köksal