Bir dizi temaslarda bulunmak için gelen Irak Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Dr. Hisham Al Alawi ve Irak Cumhuriyeti Misyon Şefi Yardımcısı Abeer Salim Khaleefah, Mersin’de Türkiye- Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TISİAD) Başkanı Nevaf Kılıç, Başkan Yardımcısı Hikmet Kenan Yozgatlı ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte, bölgede iş dünyası için bir ilk olan Capital Ticaret Merkezi’ni ziyaret etti. 
Burada Güler Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Güler, Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Güler ve Arıcan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Arıcan’dan ticaret merkezi hakkında bilgiler aldılar.


Capital Ticaret Merkezi’nin, geçen Eylül ve Aralık aylarında Türkiye’nin ve Avrupa’nın en iyi ofis ödüllerine layık görüldüğünü belirten Hüseyin Güler, “Mersin’e bu önemli projeyle birlikte ödüller kazandırmak bizim ne kadar doğru bir iş yaptığımızın göstergesidir” dedi.


Ticaret merkezinin bölge için önemli bir kazanım olduğunu ve Mersin’i dünyaya tanıttıklarını belirten Ahmet Arıcan ise projenin Mersin iş yaşamına rahatlık, konfor ve prestij getireceğini söyledi.


Projeye büyük ilgi duyan Büyükelçi Alawi, projenin Mersin gibi lojistik anlamda önemli bir kent için büyük fırsat olduğunu ve Irak’tan birçok yatırımcıya, iş adamına Capital Ticaret Merkezi projesini görmelerini tavsiye edeceğini sözlerine ekledi. Ayrıca Büyükelçi de yatırım için projeyle yakından ilgilendi.


Irak’ın Türkiye ve Mersin için önemine vurgu yapılan görüşmede Büyükelçi Alawi, Güler Grup ve Arıcan Grup’u Irak’a yatırım yapmaya davet etti.

Editör: Barış Köksal