Mersin GİAD Başkanı Gürsoy, yazılı bir açıklama yaparak, Merkez Bankası Ankara Şubesi’nde gerçekleştirilen ikisi dolar, ikisi Euro olmak üzere 4 ayrı transfer işlemi ile Türkiye’nin IMF’ye olan borcunun sıfırlandığını anımsattı. 1947 yılında başlayan üyeliği, 1961 yılında yapılan ilk stand-by anlaşması sonrasında 2013 yılında 412 milyon dolar borcun ödenmesi ile Türkiye’nin IMF’ye olan borcunun kapanmasının gururunu yaşadıklarını vurgulayan Gürsoy, borcun kapanmasının Türkiye için önemli bir adım olduğunu kaydetti. IMF’ye olan borcun kapanmasıyla birlikte Türkiye’ye olan güvenin arttığını ifade eden Gürsoy, Türkiye’nin ekonomik olarak dünyada sayılı ülkeler arasına gireceğinin altını çizerek, “Son yıllarda istikrarlı bir çalışma yürüten Türkiye, IMF’ye olan borcunu da kapatması ile birlikte dünya ekonomi piyasalarındaki gücünü de bir kez daha ortaya koydu. İlerleyen süreçte kredi almak yerine IMF’ye kredi veren ülke konumuma gelecek olan ülkemiz, daha da güçlenerek lider konumdaki ülkeler arasındaki yerini alacaktır” dedi.

Türkiye’nin bu süreci iyi değerlendirmesi gerektiğine dikkat çeken Gürsoy, “Önemli olan bu sürecin iyi değerlendirilerek, sağlıklı planlama yapılması. Ekonomide söz sahibi dünyanın sayılı ülkeleri arasına girecek olan Türkiye’yi daha aydınlık gelecek bekliyor” ifadelerini kullandı.
Dünya ülkeleri arasında Türkiye’ye olan güvenin her geçen gün arttığını dile getiren Gürsoy, şunları kaydetti: “Bu durum Türkiye’nin her ilinde hissedilir noktaya geldi. 81 il yerli yatırımcıların yanı sıra yabancı yatırımcıların da odak noktası haline geldi. Geçen yıl uygulamaya konulan teşvik paketi ve ülkemize olan güveninin her geçen gün artması ile birlikte bölgelerimizde yatırım patlaması gerçekleşiyor.”
Editör: Barış Köksal