Myanmar'da Arakanlı Müslümanlara yönelik yapılan işkence ve katliamları sert bir dille eleştiren Başkan Gültekin, 'Zulme sessiz kalmak en büyük zulümdür' diyerek, yapılan zulme karşı tepkisini dile getirdi. 

Müslümanlara yönelik yapılan zulme karşı tüm dünya ve Avrupa ülkelerinin adeta kör ve sağır olduğunu dile getiren Gültekin, 'İslam dini, tüm dünyada insanlığın zirvede yaşandığı ve insancıl olmayı gösteren, mazlumun yanında zalimin karşısında olan, hakkın ve doğrunun takipçisi, yenilikçi ve bir o kadarda ilim ve bilim doğrultusunda hareket eden bir dindir. Müslümanlığı karalama politikası ve Müslümanlığa yönelik yapılan darbeler sonuç vermeyince, zulüm, şiddet ve katliamlarla Müslümanlığın önüne geçmek isteyen güçler bilmedir ki bunu asla başaramayacaklar’ dedi.

Başkan Gültekin, ‘Kendilerini her girdikleri ortamlarda 'Gelişmiş ve insan haklarını savunan' ülkeler olarak tanıtan Avrupa ülkeleri, genç-yaşlı, çoluk-çocuk demeden vahşice insanların katledilmesine göz yumuyorlar. Bu kabul edilemez bir durumdur. Dünyanın hiçbir yerinde, kimse kimsenin bırakın yaşama hakkını elinden almasını, düşünce hakkını bile elinden alamaz. Bugün baktığımızda Arakan'da yaşanan olaylar karşısında Türkiye tek başına mücadele veriyor. Bu zulme kimse ses çıkarmasa bile bizler insanlığın gerektirdiği çizgide hareket ederek, dünyanın neresinde olursa olsun yapılan zulümlere karşı, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde dur diyeceğiz. Çünkü zulme sessiz kalmak en büyük zulümdür. Biz Türkiye Cumhuriyeti olarak her zaman zalimlerin karşısında olacağız' dedi.
Editör: Barış Köksal