Kahramanlı, geçtiğimiz günlerde Bakan Çağlayan, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ve CHP Mersin Milletvekili İsa Gök ile birlikte yaptıkları toplantıyı İHA muhabirine değerlendirdi. Toplantının Mersin İdmanyurdu adına hakikaten çok faydalı ve olumlu geçtiğini belirten Kahramanlı, "İnsanların görüşü, düşüncesi farklı olabilir. Ama şunu net söylemek gerekiyor; Mersin İdmanyurdu'nu siyasetten arındırmak lazım. Mersin İdmanyurdu siyasetin üstünde olan bir kurumdur. Bugüne kadar ben hep bunu yaptım, yapmaya da devam ediyorum. Benim hiçbir zaman siyasetle işim olmaz. Hiçbir zaman da siyaset düşünmüyorum ve düşünmeyeceğim. Tek hedefim Mersin İdmanyurdu'nu yeniden süper lige taşımak" diye konuştu.

Bakan Çağlayan başkanlığında düzenlenen toplantıda birlik beraberlik vurgusu yapıldığını kaydeden Kahramanlı, Mersin İdmanyurdu'nun, Mersin'in birlik beraberliğini, bütünleşmesini sağlayan bir unsur olduğunu vurguladı. Bu nedenle Mersin İdmanyurdu'nun tekrar şaha kaldırılması gerektiği düşüncesinin toplantıya katılanlar tarafından özellikle ifade edildiğini belirten Kahramanlı, bu konuda bugüne kadar yalnız bırakıldığını dile getirerek şöyle devam etti:
"Ben buna rağmen kaçmadım ve mücadele ettim. Benim yerimde bir başkası olsaydı, bu takım düştüğünde bırakır giderdi. Ben bıraksaydım takım kayyuma giderdi. Bugün de öyle, bugün de bıraksam yine kayyuma gider. Evet bu takım düştüğü için bizi eleştirdiler. Peki işte gelin kongreye gidelim, ya alın ya da yanımızda durun ki, takımı yeniden süper lige çıkaralım. Hedef budur, bunun için mücadele ediyoruz. Ben işini yapan, sorumluluğunu bilen, sorumluluk taşıyan bir kulüp başkanıyım. Ben Mersin İdmanyurdu için kanımın son damlasına kadar mücadele edeceğim. Hiçbir amaç için de bunu yapmıyorum. Sadece Mersin İdmanyurdu için bu mücadeleyi veriyorum. Çünkü yazık olur, burada bir emek var."

"BU FIRSAT İYİ DEĞERLENDİRİLMELİ"

Bu kapsamda gerçekleştirilen toplantının çok olumlu geçtiğini bir kez daha vurgulayan Kahramanlı, "Sayın Bakanımızın talimatları doğrultusunda Vali Bey, Büyükşehir Belediye Başkanı ve biz bir çalışma yapıp alt yapıyı hazırlayacağız. Şu an mali tabloyu çıkarıyoruz. Bu sene ile ilgili bütçemizi belirliyoruz. Geçen dönemden kalan borçlar veya alacakları düşünmüyoruz. Biz bu senenin bütçesini çıkarıp, değerlendirmesini yapacağız. Bununla ilgili bütçe çalışmasını yaptıktan sonra çok hızlı bir şekilde harekete geçeceğiz, eylem planı yapacağız. Kimlerden destek isteyeceğiz, nasıl hareket edeceğiz onu belirleyeceğiz. Bu toplantı Mersin İdmanyurdu'nu el birliği ile yeniden süper lige çıkarmak için yapılan bir toplantıydı. Güzel bir toplantı oldu, verimli oldu. Herkes bu konuda her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söylediler. Ben bu yüzden bu toplantıdan çok umutluyum. Bugün bu sağlanmışsa devamı gelecektir. Bu sadece bir görüntü değil, bu çok ciddi bir adım. Bu fırsatı çok iyi değerlendirmemiz gerekir" dedi.

Kulüp olarak ekonomik problemlerin çözülmesi halinde kesinlikle süper lige yeniden çıkacaklarını savunan Kahramanlı, "Mersin İdmanyurdu'nun takım olarak gücü ortada. Ligin en iddialı takımları arasında. Kararlı, azimli, hırslı, hedefi olan bir takım kurduk ve sahaya sürdük. Ama bu saatten sonra bir yol kazası yaşanmaması için bu toplantı yapıldı. Ve bunun meyvelerini alacağımıza inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kahramanlı, bu kapsamda en kısa sürede olağanüstü genel kurulu yaparak yeni yönetimlerini de belirleyeceklerini sözlerine ekledi.
Editör: Barış Köksal