Düzenlenen imza töreninde Mersin İdmanyurdu Kulübü Başkanı Ali Kahramanlı ile yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu. 
İmza öncesi konuşan Başkan Kahramanlı, sezonun ilk yabancı oyuncu transferini bugün yaptıklarını belirterek, "Tabii önce iç transfer, özellikle geçen sene bizimle oynamış olan oyuncularımızla, geçen hafta İstanbul'da görüşmeleri yaptık ve bir kısmı ile anlaştık. Onlarla da önümüzdeki hafta Mersin'e gelerek sözleşmeleri imzalayacaklar. Bugün aramızda bulunan Marko Futacs Macaristan Milli Takımı'nda oynayan bir arkadaşımız ve forvet olarak oynuyor. İnşallah bundan sonra da Mersin'de, Mersin İdmanyurdu forması giyecek. İnanıyoruz ki bundan sonra bu süreci en iyi şekilde yapacaklarına inanıyoruz. Zaten deneyimli, hakikaten karakterli, düzgün ve herkesin de takip ettiği bir oyuncu. Biz tabii ki bugün itibariyle Mersin'e gelmesinden gurur duyduk. Bundan sonra inşallah kendileriyle birlikte çok şey yapacağımıza ve Mersin'e çok şey katacaklarına inanıyoruz. Diğer tarafta Ricardo Pedriel Suarez'i zaten sizlerin de tanıdığınız bir arkadaşımız. Türkiye'yi çok iyi tanıyan, Türkiye'yi bilen, seven bir arkadaşımız. İnşallah bundan sonra Mersin formasını giyecek ve Mersin'e çok katkı sağlayacak. Ona da inanıyoruz ve güveniyoruz. Bu süreci en iyi şekilde yapacaklarına inanıyoruz. Bugün itibariyle herkese hayırlı olmasını diliyoruz. Kendileriyle 2 senelik bir sözleşme imzalıyoruz" dedi.
"BURALARA ZOR ŞARTLARDA GELDİK"
Kombine fiyatlarıyla ilgi de konuşan Kahramanlı, "Bunun değerlendirmesini yapıyoruz. Bu sene özellikle bu şehirde, bundan sonraki bu süreci herkesin desteği ve katkısını bekliyoruz. Buralara zor şartlarda geldik. Bugüne kadar bize destek olan herkese teşekkür ediyorum. Sonuçta kazanan Mersin oldu. Bundan sonra da herkesin duyarlı olmasını istiyoruz. Reklam, kombinelerle herkesin destek olmasını bekliyoruz. Kombinelerimiz kale arkası 120 TL, Maraton 400 TL, kapalı farklı fiyatlar arasında olacak. Loca konusunda da görüşmelerimiz sürüyor. Bunlar tabii tam kesinleşmiş fiyatlar değil ama aşağı yukarı bu arada olacak" diye konuştu.
FUTACS: "PERFORMANSIMIN EN ÜST SEVİYESİNE ÇIKACAĞIM"
Marko Futacs ise Mersin'in çok güzel bir şehir olduğunu ve burada olmaktan mutlu olduğunu kaydederek, "Umarım çok güzel zaman geçireceğiz bu şehirde. Burada performansımın en üst seviyesine çıkacağım ve bunu skorla taçlandıracağım. Takımıma yardımcı olmayı çok istiyorum" şeklinde konuştu.
RICARDO PEDRIEL: "BÜYÜK BİR KULÜBE GELDİM"
Ricardo Pedriel Suarez de başkan ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederek, "Bana güvendiler ve beni bu takıma layık görüp, beni buraya getirdiler. Gerçekten büyük bir kulübe, büyük ve güzel bir şehre geldim. Bunun da hakkını vermek için sahada elimden gelenin en iyisini yapacağım. Hep beraber güzel başarılara uzanmaya çalışacağız" dedi.
Konuşmaların ardından Marko Futacs ile Ricardo Pedriel Suarez, kendilerini 2 yıllığına Mersin İdmanyurdu'na bağlayan sözleşmeye imzaları attılar.
Editör: Barış Köksal