Ülke ekonomisinin güçlenmesinde önemli bir kaynak olan sigorta sektörüne faydalı olacak sigortacıları yetiştirmek, sigorta acentelerinin mesleki bilgi ve deneyimlerini arttırmak için çalışmalar yapmak, sigortalıyı bilinçlendirmek, sorunlarına yardımcı olmak, sigortacılığın Türkiye'de her alanda yaygınlaşmasına ve gelişmesine katkıda bulunmak üzere ekonomik toplumsal kültürel mesleki ve bilimsel çalışmalar yapmak Sigorta Aracılık Hizmetleri sunan şirketlerle gerekli görüşmeler yaparak orta Exper büroları oluşturarak sigortalılara daha hızlı ve Etkin hizmetler sunmak sigorta aracıları bir çatı altında toplayarak yardımlaşma ve dayanışma larını sağlamak amacı ile kurulan İçel Sigortacılar Derneği çalışmalarına başladı.

Sigortanın günümüzdeki önemine ve derneğin kuruluş amacına değinen İÇSAD Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Alişan, ' Mersin'deki sigortacıları bir araya toplayarak kurumsal bir yapı oluşturup, kurum ve kuruluşlara kaliteli hizmetler verebilmek adına kurduğumuz İÇSAD, Mersin için en gerekli derneklerden birisiydi. Günümüzde sigorta olmazsa olmazlar arasındadır. Sigorta demek hayat ve mal güvencesi demektir. Kurulan derneğimiz çerçevesinde gerek seminerler gerekse bilinçlendirme toplantıları ile sigortacılığa dair ne varsa, tüm sorunların çözümü için çalışmalarımızı sürdüreceğiz' dedi.

Yönetim kurulunda yer alan isimler; Gürsel Alişan, Çağatay Karatay, Nilüfer Yağlıcı, Özlem Mumcuoğlu,  Naim Kutca,  Hüseyin Çelebi, Fatma Avcı  

Editör: Barış Köksal