Hyundai Derya Otomotiv tarafından gerçekleştirilen KONA basın lansmanında, aracın özellikleri tanıtılıyor. 23 Haziran Cumartesi günü Mersin Forum AVM’de başlayan organizasyonda, Hyundai Kona ile test sürüşleri ve birçok aktivite gerçekleştirildi. Derya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kış, "KONA; adını Hawaii'deki Kona Adası'ndan alıyor ve yerel dildeki anlamı 'Rüzgaraltı' demek. Biz de KONA ile birlikte rüzgarı arkamıza almak ve satışlarımızla paralel, özellikle SUV segmentindeki pazar payımızı artırmak istiyoruz. Bu doğrultuda, Hyundai olarak Türk tüketicisine 7 yıl veya 80 bin kilometreye kadar çeşitli garanti seçenekleri ve uygun ödeme koşullarına sahip satın alma opsiyonları sunuyoruz. Aracımızın farklı bir özelliği ise aldığı 'Cesur ve Özgün Tasarım' ödülü olan 'Red Dot Desing 2018 ödülüdür. Bu ödül ile de KONA’nın şık tasarımı tescillenmiş oldu" dedi. Aracın en dikkat çeken özelliklerini anlatan Kış, "Araç, cesur ve füturistik bir tasarıma, premium özelliklere ve en son güvenlik teknolojilerine sahip gerçek bir otomobil. Modern kentsel müşterilerin yaşam biçimlerini ifade eden ve Avrupalı kullanıcıların beklentilerine göre geliştirilerek üretilen araç, yeni motor teknolojisiyle de hem segmentine hem de otomotiv endüstrisine renk getirecek" diye konuştu. Kona'nın iki farklı motor seçeneği olduğunu sözlerine ekleyen Kış, "Araç 1000 motor 120 beygir manuel turbo, 1.6 motor 177 beygir turbolu otomatik olmak üzere iki farklı seçeneği bulunuyor. Aynı zamanda 4x2 ve 4x4 seçenekleri de mevcut. 10 farklı dış renk seçeneği arasından seçim yapmak mümkün" ifadesini kullandı.


 
Forum AVM’deki Hyundai Kona araç tanıtımı Mersin halkı tarafından oldukça ilgi görüyor. Minyatür bir Hawaii adası oluşturulan stanta ilgi oldukça büyük. Stant çevresinde oluşturulan fotoğraf köşesinde Kona hayranları bol bol anı fotoğrafı çektiriyor. #konaderyada hactechli resimlerini sosyal medyada paylaşan misafirlerin, resimleri internet üzerinden alınarak, magnete basılıyor ve kendilerine hediye ediliyor. 

Mersin Hyundai Derya Otomotiv, Lansmana özel cazip fırsatlarla 01.07.2018 pazar gününe kadar Kona hayranlarını Mersin Forum AVM de bekliyor.
 

Editör: Barış Köksal