ÇEŞMELİ - TAŞUCU OTOYOL BAĞLANTISI

İçinde bulunduğumuz Turizm Haftası nedeniyle yazılı bir açıklama yapan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Hüseyin Kış, ‘Kentimiz turizm açısından farklı zenginliklere sahip bir kent. Yılın 8 ayı güneşli olan Mersin’de sadece deniz turizmi değil, aynı zamanda inanç ve kültür turizmiyle ilgili çalışmalar da yürütülmeli. Bacasız bir sanayi olan turizm sektörünün gelişmesi sadece kentimizin turizmcilerine değil, dolaylı yollardan birçok iş koluna fayda sağlayacaktır. Türkiye tam manasıyla bir turizm cenneti. Mersin'de bu cennetin bir köşesi. Tatil tercihi yaparken önceliği yerel turizme vermeliyiz. Turizm konusunda hızlı ulaşım da çok önemli bir nokta. Çeşmeli Otoyolu'nun, Silifke - Taşucu'na kadar bağlanması özellikle yaz aylarında ulaşım konusunda ciddi sıkıntılar yaşanan bölgenin bu sorununu giderecektir’ dedi. Özellikle yurtiçinde Mersin’in farklılıklarını anlatacak, insanların Mersin’de tatil yapmaları için gerekli tanıtımların yapılması gerektiğini vurgulayan Hüseyin Kış, ‘Bölgemizde yaz aylarında otellerimizin doluluk oranları yüzde yüzlük seviyeye ulaşıyor. Fakat sadece 3 ay değil, yılın 12 ayına bunu yaymamız gerekmekte. Kültür ve inanç turizmine dikkat çekebilirsek Mersin diğer iller ile arasında olan farkı ortaya koyacaktır. Bölgesel anlamda rakibi bulunmayan Mersin’in turizm sektörü ile kalkınacağı kesindir’ dedi.

TURİZM MERSİN'İ KALKINDIRIR

Turizmin sadece kendisini değil, birçok sektörü kalkındırdığını da ifade eden Hüseyin Kış, ‘Otomotivden gıdaya kadar birçok sektör turizm sektörünün yan kollarını oluşturuyor.  Mersin doğasal yapısıyla turizme elverişli bir kent. Dünyanın hiçbir yerinde 10 dakika ara ile hem yayla, hem deniz turizmi seçeneklerini insanlara sunamazsınız. Fakat Mersin konumu itibariyle buna müsait bir kent. Özellikle yurt dışından gelecek turistler için de önemli bir inanç merkezi. Bizim Mersin olarak üzerimize düşen ise bu güzellikleri doğru şekilde aktarabilmek’ dedi.

NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ

Hüseyin Kış son olarak, 'Enerji ülkemiz için çok önemli bir konu. Nükleer Enerji Santralleri'ne karşı değiliz; fakat Mersin'de tespit edilen yerin uygun olmadığı görüşündeyim. Bu nedenle Akkuyu Nükleer Enerji Santrali'nin doğaya zarar vereceği, turizmi de baltalayacağını düşünüyorum. Nükleer enerji santrali yerine güneş ve rüzgar enerjisinden faydalanabileceğimiz projelere ağırlık verilmesi gerektiğini düşünüyorum' dedi.
Editör: Barış Köksal