Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Mersin İl Koordinatörlüğü, Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası ile Erdemli İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından çiftçi ve esnafa yönelik “Yatırımlarınıza Hibe Desteği” adlı bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda gerçekleştirilen toplantının açılışında konuşan Erdemli Kaymakamı Osman Taştan, “Türkiye’nin 2023 yılı için önemli hedefleri var. Kişi başına gelirden tutunda, ihracat rakamlarına kadar hedefler var. Bunlar ancak çalışmakla gerçekleşir. Türkiye kendi vatandaşının kendi ayakları üzerinde durabilmesi, ekonomik açıdan dünya ile rekabet edebilmesi için tabii ki çeşitli tedbirler ortaya koyuyor. Bunlardan biri de verilen ekonomik destekler” dedi.

Ekonomik desteklemelerden faydalanmak isteyenlerin ortaya konan şartlardan çekinmemesi gerektiğini de ifade eden Taştan, “O şartlar sizin işletmenizi, kurduğunuz tesisi, rekabet edebilen, yaşayabilen işletmeler olması için vardır. Eğer o şartları yerine getirirseniz, kurduğunuz işletme başarılı olur. İlçemizde de bu teşviklerle kurulan bir tesisimiz var, isteyen gidip görebilir. Gerçekten bu güzel bir örnek” diye konuştu.
Türkiye’nin zenginliğini yer altında değil de yer yüzünde araması gerektiğini düşündüğünü de belirten Taştan, “Biz zenginliği yerin altındaki elmasta değil, yağan yağmurda, yeşeren yaprakta, verimli topraklarda aramamız gerekiyor. Memleketimizin hazineleri buralarda gizli. Bakıyoruz Erdemli’de vatandaş kayayı parçalamış, kendilerince bunun için “imar ettik” deyimini kullanıyorlar, bu açılan araziyi de yılın 12 ayında ürün yetiştirecek hale getiriyor. Burada teknolojiyi, bilgiyi de kullanmasıyla bu tesisini çok daha geliştirmesi mümkün. Bu destek ve hibelerden vatandaşımızın faydalanmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Mersin İl Koordinatörlüğü uzmanları Hakan Hayta ve Yusuf Sarıoğlu ise desteklenen yatırım alanları ve hibe destek oranları hakkında katılımcılara detaylı bilgiler aktardı.
Editör: Barış Köksal