Ergün, toplumun huzur ve güvenliğinin temini için yapılan çalışmaların titizlikle yürütüldüğünü belirterek, “Mobese Kamera sistemi için ilçemizin belirli noktalarına direkler dikildi. Kameralar monte edildi, önümüzdeki günler içerisinde sistem çalışmaya başlayacak. Mobese kameraları devreye girdiği zaman güvenli olan ilçemiz daha da güvenli olacak” dedi.
İlçede var olan huzurun arttırılması yönünde bir dizi çalışmalar yapacaklarını, 2014-2015 eğitim-öğretim yılının başlaması ile birlikte okullarda da öğretmen ve öğrencilerle toplantılar yapacaklarını söyleyen Ergün, “Huzurlu olan ilçemizde huzurun arttırılması yönünde vatandaşlarımızla zaman toplantılar yaparak bilgilendirme yapacağız. Şuan ilçe sakinleri yaylada olduğu için yayla dönüşü belli bir program dahilin de toplantılara başlamayı düşünüyoruz. İlk önce mahalle muhtarlarımızla bir toplantı yapacağız. Huzur ve asayişin konusunda muhtarlarımızın düşünce ve önerilerini dinleyeceğiz. Daha sonra okul müdürlerimizle toplantı yaparak geleceğimiz olan gençlerin sağlıklı ve huzurlu bir ortamda eğitim-öğretimlerinin devamı için yapılması gerekenleri konuşacağız. Zaman zaman öğrencilerimizle bir araya gelerek onlarında istek ve düşüncelerini dinleyeceğiz. Yaşadığımız ilçeyi daha güzel yaşanabilir bir hale getirmek için toplumun her kesiminin görüş ve düşüncelerine başvuracağız. Sadece polisiye tedbirlerle yetinmeyeceğiz. Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği için her türlü imkanı kullanmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Kapısının vatandaşa sürekli açık olduğunu, vatandaşın istediği saatte kendisine ulaşarak sorunlarını aktarabileceği gibi Alo 155’ede şikayetlerini çekinmeden bildirebileceklerini ve Alo 155’in önemine değinen Ergün, “Herkes kendi üzerine düşen görevi yaparsa daha güvenli ve huzurlu yaşanabilir bir ilçe konumuna geliriz. Vatandaşlarımız ALO 155’i çekinmeden arayabilir. Alo 155’e yapılan her ihbar mutlaka değerlendirilir. Vatandaşın isminin deşifre edilmesi gibi bir şey söz konusu dahi olamaz. Deşifre edilmesi yasalarımızca suç sayılmakta, deşifre eden için hem hapis cezası verildiği gibi meslekten atılması da söz konusudur. 155 bizim için çok önemlidir. Polisin her şeyi görmesi bilmesi mümkün değildir. Vatandaş çevresinde şüphe duyduğu ve gördüklerini bize aktarırsa belki de olacak bir olayı önlemiş olur. Bu nedenle çok önemli” ifadelerini kullandı.

Motosiklet kullanıcılarını uyaran Ergün, “Özellikle motor aksamında değişiklik yaparak fazla gürültü yapan motosiklet kullanıcılarına karşı müsahamamız söz konusu olamaz. Kimsenin çevreyi rahatsız etmeye hakkı yoktur. Kask konusunda sürekli uyarılarda bulunuyoruz. Kaskın önemini anlatıyoruz. Bizim anlatmamızla iş çözülmüyor. Burada anne ve babalara da büyük görev düşmekte. Çocuklarını kasksız motosiklete binmemeleri için uyarmaları gerekmekte. Ölümlü motosiklet kazalarının büyük çoğunluğu baştan alınan darbeden kaynaklanmakta. Yine daha önce söylediğimi tekrarlamak istiyorum. Her şey polisiye tedbirlerle çözülmez. Her birey üstüne düşen görevi yaparsa sorunlar kendiliğinden çözüme ulaşır” şeklinde konuştu.
Editör: Barış Köksal