Yaklaşık 15 yıldır yaz aylarında Erdemli sahiline gelen yazlıkçılara ücretsiz sanat dersleri veren Harputlu’nun bu yılki kursu da büyük rağbet gördü. Açılan kursa katılan tatilciler taş ve rölyef boyama, heykel ve değişik abajurlar üzerinde çalıştı. Kurslara katılan çocuk öğrencilerin ortaya çıkardığı eserler ise sergide en çok beğenilenler arasına girdi.

Kendisinin ve kursa destek veren sanatçı arkadaşlarının tek amacının sanatla ilgilenen ve sanatı anlayabilen bir toplum oluşturmak olduğunu belirten Harputlu, “1999 yılından beri Erdemli Kaymakamlığının izni ve Erdemli Belediyesinin katkılarıyla sahillerimizde sanatsal etkinlikler yapmaya çalışıyoruz. Tatilciler açılan bu kurslara büyük rağbet gösteriyor. Kursumuzda taşlar ve rölyefler boyanıyor, heykeller yapılıyor, kabaktan abajurlar oyulurken çamura ise minik eller şekiller veriyor. 

Tüm Erdemli halkının ve tatilcilerin ücretsiz olarak yararlanabileceği bu kurslar yaz sezonu boyunca hizmet vermeye devam ediyor. 15 yıldır aralıksız devam eden bu kurslarımıza bu yıl beklenenden fazla katılım olması ben ve Resim öğretmenlerimiz Zelal Aksu, Semra Tekin, Başak Bahan ile El Sanatları Öğretmeni Serkan Şafak tarafından memnuniyet verici bulundu. Malzemelerini temin eden kursiyerler etkinlik alanında marifetlerini göstererek kurs eğitmenlerinin gözetiminde çalışmalarını sürdürüyor. 

Başarılı olan kursiyerlerimiz de Çukurova Sanat Derneği tarafından başarı belgeleri verilerek ödüllendiriliyorlar. Sanatseverler sosyal medyada ödül törenlerini ve etkinlik çalışmalarını görselleştirerek Erdemlimizin adını tüm dünyaya duyurdular. Bu da tatilimizi geçirmek için geldiğimiz bu güzel ilçe için bir tanıtım kampanyasına dönüştü. Ben bu etkinliğimize katkılar sunan Erdemli Kaymakamımız Osman Taştan'a, etkinliğimizi belediye bünyesine kabul eden Erdemli Belediye başkanı Mükerrem Tollu'ya ve olumlu yaklaşımlarından dolayı da bölgede yaz tatilini geçiren tüm tatilcilerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Editör: Barış Köksal