Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediyesi, Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 77. yılında, Mezitli Tüm Emekliler Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin 25 üyesini Anıtkabir'e gönderdi. 

Mezitli Belediyesi, geçen yıl 10 Kasım’da vatandaşları gönderdiği Anıtkabir’i bu yıl da emeklilerin ziyaret etmelerini sağladı. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası etkinlikleri kapsamında düzenledikleri Anıtkabir ziyaretiyle ilgili yaptığı açıklamada, "Geçtiğimiz yıl mahalle muhtarlarımızın belirlediği vatandaşlarımız, Anıtkabir'i ziyaret etmişlerdi. Bu kez Mezitli Tüm Emekliler Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği üyeleri Anıtkabir'i ziyaret ettiler. 10 Kasım Atatürk'ü Anma etkinlikleri kapsamında olduğu gibi diğer özel günlerde de imkanlarımız el verdiğince vatandaşlarımıza gezi düzenleyeceğiz. Emeklilerimiz daha iyilerini hak ediyor. Mezitli Kart sahibi dernek üyelerimiz, Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'ün ölümünün 77. yılında Anıtkabir'i ziyaret ettiler. Anıtkabir'i ziyaret edenler arasında ilk kez bu heyecanı yaşayanlar olmuş. Bunları duymak bizleri memnun etti. Atatürk'ü bu vesileyle bir kez daha anıyorum" dedi.

Dernek Başkanı Mehmet Bozkurt ise Başkan Tarhan’ın, kendilerini özellikle Anıtkabir ziyareti için teşvik ettiğini belirterek, “Ben de arkadaşlarımıza telefonla ulaşarak geziye katılmak isteyen Emekli Evi üyesi herkesi davet ettim. Bu geziyi gerçekleştirdik. Başkanımız Neşet Tarhan'a, bizlere yardımcı olan belediye personeline teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Editör: Barış Köksal