Alevlere ilk müdahale gerçek söndürücülerle yapıldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı işbirliğiyle yapılan tatbikatta, senaryo gereği yoğun bakım ve servislerde yatan bebek ve yetişkin hastalar ile çalışanların tahliyesi yapıldı. Bazı hastaların yangın merdiveninden ve itfaiye merdiveniyle kurtarıldığı tatbikatta tahliye edilenler ambulanslara konulup başka hastaneler nakledildi.

Senaryodaki hastaları, hastanede çeşitli birimlerde görev yapan çalışanlar canlandırdı. Kurtarma çalışmaları sırasında hastane koridorları hareketli dakikalara sahne oldu.



Çalışma kapsamında itfaiye görevlileri yangın sırasında yapılması gerekenler hakkında bilgi de verdi. Hemşireler, teknik elemanları ve idari personel, söndürme tüplerini uygulamalı olarak kullanmayı öğrendi. Medical Park Tarsus Hastanesi Genel Müdürü Ahmet Egin, olası bir yangına karşı bütün teknik önlemlerin standartları aşacak şekilde alındığını, yine de çalışanların düzenli aralıklarla eğitildiğini ve tatbikatlarla deneyim kazandırıldığını söyledi.
 
Editör: Barış Köksal