Çeşitli nedenlerle liseye gidemeyen ve evlenerek aile hayatı kuran 32 yaşındaki Songül Aki, içindeki okuma hevesini atamadı ve liseyi dışarıdan bitirmeye karar verdi. Bugün yapılan Açık Öğretim lisesi sınavları için aylarca hazırlanan Aki, sınavdan üç gün önce talihsiz bir şekilde trafik kazası geçirdi. Kazada ayağı, kolu ve vücudunun farklı bölgelerinde kırıklar oluşan Aki, Mersin Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Ancak, Songül Aki’nin içindeki okuma isteği hastane odasında da dinmedi. Yaşadığı kazanın etkisiyle vücudunda oluşan ciddi kırıkların neden olduğu acının yanında sınava giremeyecek olmanın üzüntüsünü de yaşamaya başlayan Songül Aki, durumunu Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne iletti.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Cengiz Topel Ortaokulu’nda sınava girmesi gerekirken geçirdiği kaza nedeniyle hastaneye kaldırılan Songül Aki’nin, yattığı Mersin Devlet Hastanesi Ortopedi Servisi’nde tek kişilik özel bir odada sınava alınmasına karar verdi ve gerekli işlemleri yaparak sınav için iki öğretmen görevlendirdi. Songül Aki, bugün hastane odasında sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki oturumda sınava alındı.

Songül Aki’yi, sınav esnasında İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri de ziyaret ederek yalnız bırakmadı. Aki’yi sınav öncesinde ziyaret eden İl Milli Eğitim Şube Müdürü Behzat Eğilmez ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Bağış ile Cengiz Topel Ortaokulu Müdür Vekili Mehmet Cabbar Çalık, Aki’ye geçmiş olsun dileklerinde bulunarak başarılar dilediler. Şube Müdürü Eğilmez, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül’ün selmalarını ve başarı dileklerini Songül Aki’ye ileterek, kendisinin farklı bir programı nedeniyle hastaneye gelemediğini ama durumla yakından ilgilendiğini aktardı.

Songül Aki ise hastane odasında aylardır hazırlandığı Açık Öğretim Lisesi sınavına girmesini sağlayan Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ederek, kendisine gösterilen bu ilginin acısını azalttığını ifade etti.
Editör: Barış Köksal