MESİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı ve MESİAD Başkan Adayı Hasan Hüseyin İpek, '2005 yılından itibaren MESİAD Yönetim Kurulu Üyeliği, MESİAD Başkan Yardımcılığı ve en son seçimle beraber MESİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanlığı yapmaktayım. Önümüzde MESİAD'ın 10 Şubat'ta yapılacak olan olağan genel kurulu var. Bu genel kurulda önceden açıkladığımız gibi Yönetim Kurulu Başkanlığı adaylığım söz konusu. Ekip olarak şubat ayında yapılacak olan seçime girmek istiyoruz. MESİAD çok kimlikli, Türkiye mozaiğini yansıtan bir sivil toplum örgütü. Hiçbir parti ve kurumun arka bahçesi olmamış, şimdiye kadar hep doğru olduğuna inandığı şeyleri söylemiş, Mersin ve bölgenin yatırımlarına ivme kazandıracak projeler üretmiş bir sivil toplum örgütü. Burada MTSO'nun haricinde Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) müteşebbis heyetinde bulunan bir dernek. Mersin Üniversitesi Geliştirme Vakfı'nda (MÜGEV) üyesi olan bir dernek. Dolayısıyla devamlı önemli projelerde bulunan bir derneğimiz. Şu ana kadar yapılması gereken bazı eksiklikler ve aksaklıklar, yapılması gereken birçok şeyin yapılamadığı düşüncesiyle biz ve ekibimiz MESİAD'ı da çok iyi bildiğimiz için önümüzdeki dönem, yani 3 yıllığına aday olduk. Aday olma sebeplerimizden bir tanesi yapmak istediğimiz kent içi birlikteliği metropol şehrin içindeki sivil toplum örgütlerinin bir araya getirmek' dedi.

'MESİAD Bazı Kurumlarla Ayrı Düştü'

İpek konuşmasını şöyle sürdürdü: Şu anda maalesef bazı kurumlarla MESİAD ayrı düşmüş durumda. Bu ayrı düşmeyi biz Mersin menfaatine görmüyoruz. Mersin için  MESİAD Başkanı, MTSO Başkanı, MTB Başkanı, MTOSB Başkanı, Büyükşehir Belediye Başkanı, Valimiz ve Sivil Toplum Örgütlerinden oluşan lobinin de çok büyük bir etkisi var. Mersin Ekonomi Platformu (MEP) ile ilgili istişarelerin daha iyi olması ve lobi faaliyetlerinin daha güçlü olması gerekir. Bunun kuruluşunda, omurgasında MESİAD vardı. Ama maalesef şu an MESİAD eskisi gibi etkin değil ve zoraki gidiyor. Bu ilişkilerin daha iyi hale getirilmesi lazım. MESİAD'ın gerek MEP ile gerekse diğer birimlerle istişarelerin artırılarak daha güçlü bir birliktelik yapması gerektiği kanaatindeyim. MESİAD'ı bu yüzden çok önemsiyor ve önümüzdeki dönemde bunların artacağı sözünü veriyoruz.

"Hep Birlikte Hep Beraber"

MESİAD Başkan Adayı Hasan Hüseyin İpek, 'Öncelikle MESİAD'ın içerisinde bulunan üyelerle "Hep Birlikte Hep Beraber" projesini gerçekleştirmek. "Hep Birlikte Hep Beraber" diye bir grup kurduk. Neden hep birlikte hep beraber olmayalım? Gelin MESİAD'ı hep birlikte yönetelim. Evet biz yönetim kuruluna adayız ama sizler de katkıda bulunun. Her projede sizler de bir şeyler sunun düşüncesindeyiz. İlk projemiz dernek içerisindeki o iletişimi ve birlikteliği sağlamak, sevgi ve saygı bağlarını güçlendirmek. Daha sonrasında yapmamız gereken bölgesel ve dernek ile ilgili projeleri de önümüzdeki günlerde açıklayacağız' dedi.

MESİAD üyelerine de seslenen Başkan Adayı İpek son olarak şunları söyledi: MESAİD üyeleri arkadaşlarımın tamamına şunu söylemek isterim:, 'Önümüzdeki dönemde seçimi kazandığımız takdirde gayet güzel şeyler yapacağız. Geçmişte yapılanlardan daha farklı bir çalışmayla MESİAD'ın Hasan Hüseyin İpek ve ekibi tarafından çok iyi yönetileceğinin sözünü veriyoruz. Bundan kimse çekinip korkmasın. Biz kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Mezhepsel, etniksel, bölgesel ayrıma kesinlikle girmeyeceğiz'. Dolayısıyla MESİAD üyesi arkadaşlarımız bize güvensinler, inansınlar. MESİAD'da birlik beraberlik nasıl sağlanırmış onu görecekler. Önümüzde güzel günler olduğuna inanıyorum. 

Editör: Barış Köksal