Başkan Tuna, köy ve belde gezileri kapsamında MHP Toroslar İlçe Başkanı Emre Aksay, Yönetim Kurulu üyeleri ve belediye meclis üyeleri ile birlikte Kayrakkeşlik, Aladağ ve Yeniköy’ü ziyaret etti. 6360 sayılı yasa ile artık 5 belde ve 32 köyün Toroslar İlçesi’ne bağlandığını ve köy tüzel kişiliğinin 30 Mart 2014 yerel seçimleri ile birlikte sona ereceğini belirten Tuna, bu köylerin Toroslar İlçesi’nin birer mahallesi olacağını kaydetti. Köylülerin sorunlarını dinlemek ve görüş alışverişinde bulunmak istediklerini ifade eden Tuna, köylüler için projeler hazırladıklarını, en önemli projelerinin ise üreticileri organik tarıma yönlendirmek olduğunu dile getirdi. Üreticileri organik tarım ve tarım teknolojileri konusunda bilgilendirmek amacıyla eğitim seminerleri düzenleyecekleri bilgisini veren Tuna, ayrıca Akbelen Bulvarı üzerinde organik ürünlerin satılabileceği üretici ve köylü pazarı oluşturduklarını ve bu pazar sayısını daha da arttıracaklarını söyledi.
Toroslar Belediyesi olarak 30 Mart seçimleriyle birlikte yaklaşık 86 bin hektarlık bir alana hizmet edeceklerini belirten Tuna, vatandaşların Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyesinin yapmakla yükümlü olduğu işleri tam anlamıyla bilmediklerini, bir yetki karmaşası olduğunu vurguladı. 10 yıllık bilgi birikimi ve belediyecilik tecrübeleri ile köylerde yaşanan sorunları da çözeceklerini kaydeden Tuna, “Proje üretmede üzerimize yok. Çünkü yaptığımız işi seviyoruz. Çünkü işimiz halka hizmet. Kıt imkanlarımıza rağmen üreten bir belediyecilik anlayışıyla çok güzel işleri ortaya koyduk. 106 bin metrekare yeşil alan ile aldığımız Toroslar’ı bugün 900 bin metrekareye ulaştırdık. Yaptığımız 10 tane spor tesisi ile sadece Mersin’de değil, Çukurova’da en önde belediyelerden bir tanesiyiz. İnşallah yeniden belediye başkanı seçildiğimizde köylerimizde yapabileceklerimiz konusunda tespitler yaparak aldığımız doneleri 5 yıllık stratejik planlarımıza koyacağız” dedi.
2014 yerel seçimlerinde Mersin Büyükşehir Belediyesi için de vatandaşlardan destek isteyen Başkan Tuna, Mersin’in hak ettiği hizmeti alabilmesi için MHP’li kadrolar tarafından yönetilmesi gerektiğini vurguladı. Vatandaşları, Mersin’in Düşman İşgalinden Kurtuluş Günü etkinlikleri kapsamında her yıl geleneksel olarak düzenledikleri 3 Ocak Zafer Yürüyüşü’ne de davet eden Tuna, “Dosta güven düşmana korku salan bu yürüyüşümüz sizlerin de desteğiyle her yıl artan bir coşkuyla kutlanıyor. Tüm Mersin halkımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu yıl da yine yürüyüşümüzü gerçekleştireceğiz. Hepinizi yürüyüşümüze katılmaya ve Mersin’in Düşman İşgalinden Kurtuluş Günü etkinliklerini coşkuyla kutlamaya bekliyoruz” dedi.
Editör: Barış Köksal