Konuyla ilgili bir açıklama yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, ağacı kaderine terk etmenin vicdansızlık olacağını belirterek, bu amaçla ağacı Akbelen Bulvarı üzerinde 17 bin metrekare alanda inşa edecekleri parka naklettiklerini söyledi. Ağacı tekniğine uygun olarak ziraat mühendisleri himayesinde yerleştirdiklerini ve içerisine yeni bir zeytin fidanı dikerek, tarihi ağacı yeniden canlandırmayı hedeflediklerini vurgulayan Tuna, "Toroslar Belediyesi olarak yeşile verdiğimiz önemle, bir hızardan aldığımız ve yaklaşık 800 yıllık olan zeytin ağacını yeniden yaşama kavuşturmak amacıyla yeni yapacağımız parkımıza yerleştirdik. İçerisine de yeni bir zeytin fidanı dikerek tarihi ağacımızı yeniden canlandırmayı hedefliyoruz” dedi.

İstiklal Marşı'nın yazarı merhum Mehmet Akif Ersoy’un adının yaşatılacağı parktaki çalışmaları yerinde inceleyen Tuna, "Buraya ayrı bir değer katacak olan tarihi zeytin ağacının yerleştirildiği parkımız, yayla güzergahında bulunması nedeniyle çalışmaların tamamlanmasının ardından tüm vatandaşlarımızın sürekli ziyaret edebileceği bir mekan haline dönüşecek. Mersin’in tarihinden daha yaşlı olan bu zeytin ağacının bulunduğu parkımız özellikli bir yer olacak. Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz bünyesinde çalışan arkadaşlarımız tarafından yapılacak parkımızın şimdiden halkımıza hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Yaptıkları çalışmalarla 106 bin metrekare olarak devralınan yeşil alan miktarını 11 yılda yaklaşık 11 kat arttırarak 1 milyon metrekareye ulaştırdıklarının altını çizen Tuna, park sayısını da 56’dan 168’e yükselttiklerini kaydetti.
Editör: Barış Köksal