Toraslar Belediyesi ilçenin tarihi ve turistik mekanlarını yenileyerek ilçeyi Mersin'in önemli ziyaret noktalarından biri yapmak istiyor. Bu kapsamda Çağlarca Mahallesi’nde bulunan Sunturas Şelalesi çevresinde başlatılan düzenleme ve peyzaj çalışmaları devam ediyor.
Şelale çevresinde yapılan çalışmaları yerinde inceleyen ve bu alanda doğal dokuyu bozmadan, insanların rahatlıkla gelip görebilecekleri bir hale getireceklerini belirten Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Sunturas Şelalesi’nin kendi ilçelerinde olmasının büyük bir şans olduğunu söyledi.

İlçede bulunan tarihi ve turistik yerlerin bakım ve onarımını da gerçekleştirdiklerini ifade eden Tuna, Sunturas Şelalesi’nin de bunlardan bir tanesi olduğunu belirterek, turistleri bölgelerine çekmek için büyük bir gayret gösterdiklerinin altını çizdi. Ortaya koydukları hizmetlerle Toroslar’ın sağlık ve spor merkezi haline geldiğini söyleyen Tuna, ilçede tarih ve turizmin de gelişeceğine vurgu yaptı. Çağlarca Mahallesi’nin şeftali ve kivi gibi meyvelerin yetiştiği bir yer olduğunu kaydeden Tuna, şelaleyi görmeye gelen vatandaşların bu meyveleri doğrudan üreticiden alabileceğini de belirterek, bunun üreticiye de önemli ölçüde katkı sunacağını söyledi.

Sunturas Şelalesi çevresinde başlatılan düzenleme çalışmaları ile ilgili de bilgiler veren Tuna, “Sunturas Şelalesi, belki de şehrimizin en özel ve güzel şelalesi. Bu şelalenin de Toroslar’da olması bizim için büyük bir şans. Şelalenin bulunduğu bölgeye gitmek biraz zordu. Orta yaşlı ve yaşlı insanların inemeyeceği bir pozisyondaydı. Tam şelalenin olduğu yere bir alansal zemin oluşturduk. Bu hoş ve otantik manzarayı görmek isteyen vatandaşlarımızın buraya rahat rahat inmelerini sağlamak amacıyla merdivenlerini de yaptık" dedi. 

Şelaleyle ilgili çalışmaların devam edeceğini söyleyen Tuna, 130 metre çelik halat üzerinde bir köprü yapma projesinin bulunduğunu belirtti. Köprünün de yapılmasıyla Mersin’e en güzel manzaralardan birini kazandıracaklarını söyleyen Tuna, "Bu otantik vaziyeti korumak suretiyle, hiçbir şekilde dengeyi sarsmadan inşallah bu yapacağımız projelerle burası bizim çekim merkezi olan bir mahallemiz olacak. Meyve anlamında da burada ciddi bir üretim var. İnsanlarımız bu meyveleri direk yerinde alma şansına sahip olacaklar. Bütün personel arkadaşlarımızın eline, yüreğine sağlık. Buranın aydınlatmasını da inşallah yapacağız. Bu da olduğu takdirde hakikaten çok nefis bir yer olacak. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.
Editör: Barış Köksal