Başkan yardımcıları ve meclis üyeleriyle birlikte Korukent Mahallesi’ni ziyaret eden Tuna, hayata geçirdikleri projeleri ve hizmetleri anlattı. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği programda göreve geldikleri günden bu yana 10 yılda Toroslar’ı sosyal, kültürel ve fiziki dönüşümü ile Mersin’in değeri yaptıklarını vurgulayan Tuna, yapmayı planladığı projelerini de paylaştı.

Konuşmasında, Mersinlilerin kendisine gösterdiği sevginin, hizmet aşkını daha da arttırdığını kaydeden Tuna, “Toroslar’da 10 yılda, gelecekte adından söz ettirecek eserler ve projeler ortaya koyduk. 2004 yılında aldığımız Toroslar ile bugün gelinen nokta arasında çok büyük bir fark var. Sürekli üreten bir yapı ile birçok projemizi hayata geçirdik. Şehrin kuzey kısımları olan Korukent, Çağdaşkent, Okan Merzeci, Mustafa Kemal ve Halkkent mahallelerinde yerleşik düzende konutlaşma oranımız çok düşüktü.10 yıl içerisinde doğru yapılaşmayla bizim dönem ve bizden önceki dönem diye Toroslar’daki gelişmeyi ikiye ayırabilirsiniz. Özellikle şehrin alt kısımlarındaki mahallerimizde çarpık yapılaşma çok fazla. Ama biz bu mahallerimizi daha yaşanabilir kılmak amacıyla asfalt ve kaldırım çalışmaları yaparak daha sağlıklı ve düzenli bir konuma getirdik.10 yıl önce bir bankası bile olmayan Toroslar’da şu anda 8 banka faaliyet göstermektedir. KOBİ dediğimiz küçük, orta boy işletmeler bölgemize akın akın gelmektedir. İşini geliştirmek isteyen bütün vatandaşlarımız, bölgemizde üretim yaparak işlerini daha da büyüttüler. Hayata geçirdiğimiz projeler ve çalışmalarla arsa ve konut değerlerinde çok fazla artışlar oldu. Toroslar artık gidilen değil insanların yaşam yeri olarak seçtikleri bir bölge haline geldi” dedi.

Toroslar ilçesinin sürekli gelişen bir konumda olduğunu belirten Tuna, Korukent Mahallesi’ne yapılan hizmet ve yatırımlar ile ilgili de bilgiler verdi. Tuna, “Korukent Mahallesi'nde bulunan 111 dönümlük bir araziyi TOKİ’ye tahsis ederek 612 adet konut yapılmasını sağladık. Sağlık Bakanlığı’na 232 dönüm arazi tahsis ederek bin 300 yataklı Mersin Entegre Sağlık Kampüsü yapılmasına vesile oluyoruz. Büyükşehir Belediyesi’ne otogar yapılması için 85 bin metrekare ve yine Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne 22 bin metrekare arsa tahsisinde bulunduk. Ayrıca 45 bin metrekarelik alanda Gençlik Merkezi, yine 45 bin metrekarelik alanda Bilge Kağan Parkı ve Spor Tesisi, 235 dönümlük 2. El Oto Galericiler Sitesi, 137 dönümlük Açık Oto Pazarı, 60 bin metrekarelik Yenilenebilir Güneş Enerji Santralleri gibi projeler hep Korukent Mahallesi’nin sınırları içerisinde yapıldı” diye konuştu.
Editör: Barış Köksal