Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Kurban Bayramı arifesinde Mersin Şehitliği'ni ziyaret ederek, şehitler için dua etti 

Mersin protokolünün hazır bulunduğu ziyarette Kur-an’ı Kerim okundu ve şehitlerimiz için dua edildi. Ardından şehitlikte bulunan şehit mezarlarına karanfil bırakan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, şehit yakınları ile de yakından ilgilendi.

Vatanımız ve ay yıldızlı al bayrağımız uğruna canlarını feda eden şehitlerimize millet olarak minnet borçlu olduğumuzu ifade eden Tuna; “Davul zurna ile ellerine kınalar yakarak askere gönderdikleri evlatları şehadet şerbeti içen tüm şehit yakınlarına sabır diliyorum. Allah bu topraklar için, bu toprakların vatanlaşması için can veren yiğitlerimizin mekanlarını cennet eylesin. Gazilerimize de acil şifalar ve sağlıklı ömürler diliyorum. Bütün ailelerimize sabır diliyor, bayramlarını tebrik ediyorum. Allah bu topraklarda bir daha şehit haberi verdirmesin” dedi.

Başkan Tuna daha sonra protokol üyeleri ile birlikte Özgecan Aslan’ın kabrini ziyaret ederek dua etti.

Kurban satış yerini gezdi

Şehitlikte düzenlenen programın ardından, Korukent Mahallesi’nde 100 bin metrekare alan üzerine hazırladıkları kurban satış yerini gezen Tuna, burada vatandaşlarla sohbet etti. İl Kurban Komisyonu kararı gereğince bu yıl tek noktada satış yeri belirlediklerini hatırlatan Tuna, esnafın Cumhuriyet Evleri kuzeyinde hazırladıkları alandan son derece memnun olduğunu ifade etti.

Kurban Bayramı’nın milletimizin birliğine vesile olmasını dileyen Tuna, “Toroslar Belediyesi olarak bu yıl tek noktada kurban satış yeri hazırladık. 720’ye yakın hayvan satışı işi ile uğraşan esnafımıza yer tahsisinde bulunduk. Yaklaşık 70 bin hayvanın burada satışı gerçekleşiyor. Ciddi bir rakam. Bu kadar sayıyı tek merkezde kontrol altında tutmak bizim içinde daha rahat oldu. Çünkü öncesinde 3 tane satış yerimiz vardı ve etrafa zarar veriyordu. Özellikle yakın evlerde sıkıntı oluyordu. Ama burası trafik yönünden de alıcı ve satıcılar yönünden de çok rahat bir yer. 5 tane arazözümüz gece gündüz hayvanların ve yerin sulanması ile ilgili hizmet verdiler ve vermeye de devam edecekler. Esnafımıza da sorduğumuzda memnuniyetlerini dile getiriyorlar. Seneye inşallah burayı daha modernize hale getireceğiz. Satış ve verimlilik noktasında doğru bir yer. Bu vesile ile bütün Türk İslam aleminin mübarek Kurban Bayramlarını tebrik ediyor, milletimizin birliği, dirliği ve dayanışma ruhunun üst seviyeye çıkması temennisiyle herkese iyi bayramlar diliyorum” diye konuştu.

Editör: Barış Köksal