Toroslar Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Toroslar Belediye Başkanı Tuna, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadınlara kahvaltı verdi. Siyasi parti temsilcilerinin de hazır bulunduğu etkinliğe eşi Aydan Tuna ile katılan Başkan Tuna, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

Her başarılı bir erkeğin arkasında mutlak suretle bir kadının yer aldığını belirten Tuna, kadının elinin deydiği her yerde düzen olduğunu vurguladı. Toplumun temelinin aile, ailenin temelinin de kadın olduğunu ifade eden Tuna, “Toroslar Belediyesi olarak özellikle bölgemizdeki kadınlara Mersin Rotary Kulübü işbirliğiyle EVKA (ev kadınları eğitimi) projesi kapsamında, girişimcilik, sağlık, hukuk, aile içi iletişim gibi temel konularda uzman kişilerce verilen eğitim seminerleri düzenledik. 6 yıldır gerçekleştirilen bu seminerler ile kadınlarımız kadın sağlığı, hijyen, çocuk sağlığı, ergen psikolojisi, medeni kanun, ev kazaları ve ilk yardım konularında eğitimler aldılar. Bu eğitimlere katkı sunan değerli hocalarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Özellikle kadınlara yönelik son zamanlarda artan şiddet olaylarının son bulmasını ve bir daha yaşanmamasını dileyen Tuna, “Mutlu toplum, mutlu Türkiye ve mutlu dünya hedefini inşallah hep birlikte oluşturacağız” diye konuştu.

Editör: Barış Köksal