Yaptığı açıklamada Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Vahap Seçer'i tebrik eden Tuna, şu ifadelere yer verdi;

Saygıdeğer Mersin’liler;
31.03.2019 Yerel seçimlerini geride bıraktık, sandıktan çıkan sonuca saygılıyız.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Sn. Vahap SEÇER’i tebrik eder. Demokrasimiz ve Mersin’imiz için bu sonucun hayırlara vesile olmasını halisane niyaz ederim.
Bir şehir açısından en önemli üç konu güvenlik, fırsat eşitliği ve refahtır. Mersin’de yaşayan insanlar, bu ortak paydada buluşmakta ve aynı kaderi paylaşmaktadır. Birbirinden ayrıldıkları noktalar; Nüanslar ve güzelliklerdir.
'Bizim istediğimizde; insanımız, bu şehrin dağında, ovasında, merkezinde, kasabasında, çarşısında, sokağında, iş yerinde ve evinde temiz, düzenli yaşasın. Eşimizle, ailemizle dağda, ovada, doğuda, batıda, kuzeyde, güneyde, sokakta, parkta, caddede, velhasıl Mersin coğrafyasının tamamında huzurlu yaşayabilsin, eşit hizmet alabilsin, güven içinde, kaliteli bir hayatımız olsun.'
Değişmez ilkemiz, hal ve ahvale, zaman ve zemine, istihza ve korkutmaya itibar etmeden, doğrunun özünü kavramışların sükûnetiyle konuşmak ve fakat dik ve diri durmaktır. Bizim öğrendiğimiz ve yaşatacağımız değerler manzumesinin özünü; yanlışı tespit etmek, ama bunun yanında doğruyu, güzeli ve çözümü muhakkak bulmaya çalışmak, söylemek ve yapmak gibi ilkeler teşkil eder.
Bilgi kirliliği, yalan haber, iftira ve bizleri temsil etme hakkı ve haddi olmayanların temsilci olarak kamuoyuna takdimi ve milliyetçiliği şahsına ait bir limitsiz kredi kartı gibi kendi ihtiyaçlarını karşılattıran ama hesap ekstresini Milliyetçi Harekete ödeten kişilerin varlığı ve tavrı, Cumhur İttifakının bir kısım millet evladının hafızasında kasten yanlış konumlanmasını sağlamıştır,
İşte bizler bu yanlış konumlandırmaya karşı hamasetle anılmak istemiyoruz. Bizler gözleriyle değil beyniyle düşünen, Sosyal yaşantısı başarılarla dolu, Kendine güvenen, Demokrasiye ve meşruiyete inanan, Türkiye’yi ve dünyayı iyi okuyan, Atalarının başarılarını iyi kavrayan, Seven, Sevilen, Yardım eden, Yönetme kabiliyeti olan, Yönlendirilemeyen, Doğru bildiğini konuşmaktan çekinmeyen ve bunun gibi özellikleriyle yani taşıdığımız artılarla, yani bilgi ve becerilerimizle anılmayı isteyen ve bunu hak eden bir davanın müdavimleriyiz.
Kim ne anlatırsa anlatsın … Bizleri nasıl takdim ederse etsin, bizler büyük bir inançla, hem artılarımızı ve gücümüzü bilerek, mensubu bulunduğumuz fikri ve siyasi yapının anlamını, zenginliğini ve hedefini düşüneceğiz. Hem de hiç boşluk vermeden bunu milletimizle paylaşmaktan usanmadan, bıkmadan çalışacağız.
Bizler siyasi çizgi olarak, taşıması zor hassasiyet gerektiren, sabır ve fedakârlık isteyen, zorlu bir zemin üzerinde yönünü belirlemiş olan bir siyasi hareketiz. Evet bu hareket zordur. Heyecan ve hezeyana açık bir alandır. Her soruna her kişiye ayrı zaman ayırmak ve her sorunu çözmeyi her kişiyi ikna etmeyi elzem kılar. Vücudun sinir uçları gibi hızlı algılama ve hassasiyet gerektirir.
Bu zorunluluklar da kişisel ve kurumsal fedakarlığı ve doğru bilgiyle düşünmeyi de kaçınılmaz kılmaktadır.
Çıktığımız bu yolda;
Bu defa da sizler üzerinize düşeni layıkıyla yaptınız, bize teveccüh gösterdiniz, oy verdiniz, hakkınız geçti ama biz istediğimiz, beklediğimiz, arzu ettiğimiz, bir açıdan bakıldığında hak ettiğimiz sonuca ulaşamadık, Kaybetmek başka şey, biz kazanamadık! 

Bize gönül veren, bize güvenen, bizi tercih eden, bize oy veren sizlerle; omuz omuza yürümekten, sevinci ve üzüntüyü paylaşmaktan şeref ve gurur duyduğumu ifade etmek istiyorum.
Mersin’e kadar gelerek verdikleri destek için; Genel Başkanımız, Liderimiz Sn. Devlet BAHÇELİ ve Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip ERDOĞAN’a, saygı ve şükranlarımı sunarım.
Ayrıca Cumhur ittifakı paydaşımız AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partimizin İl, İlçe teşkilatlarının mümtaz yöneticileri, Değerli Milletvekilleri, Kıymetli Genel Merkez Yöneticileri, her iki Partinin kadirşinas üye ve seçmenleri, seçimde bize oy vererek teveccüh gösteren, sivil toplum kuruşları, kanaat önderleri, iş ve meslek sahipleri, Memur ve işçi statüsünde hayatını idame ettiren kardeşlerimiz, ilçe ,kasaba ve Köylerimizde yaşayan efendi insanlarımız, Kıymeti hiçbir maddi değer ile ölçülemeyecek kadar büyük olan, gerek yerel seçim çalışmaları boyunca ve gerekse seçim günü bizi yalnız bırakmayan yeri geldiğinde şahsi donanım bilgi ve ciddiyetle, gerektiğinde bir nefer gibi çalışan sahip çıkan, bize oy veren tüm beyefendilere, hanımefendilere, ve tüm Mersinli hemşerilerimize teşekkür ederim.
Seçim takvimi boyunca şahsım, yol arkadaşlarım, seçim araçlarımız ve ses düzeneklerimizin yaptığı gürültü, afiş, broşür vs. dokümanların yarattığı çevre kirliliği, Trafik sıkışıklığı, Toplantı ve mitinglerde veya başkaca konularda vermiş olduğumuz rahatsızlıklar içinde tüm Mersinlilerden özür dilerim. Affınıza sığınırım.
Değerli yol arkadaşlarım, Seçimler belli zaman aralıklarıyla olur. Bazen müspet, bazen menfi netice alırsınız. Yani bazen kazanır, bazen kazanamazsınız. Telafisi mümkün olan sonuçlar olabilir. Fakat siyasi itibarımızı ve ümidimizi kaybedersek bir daha geri getiremeyiz ve telafisi yoktur.
İşte buradan hareketle; bizimle aynı hayali kurup, aynı amaca yöneldiğiniz, yanımızda durup, safınızı belli ettiğiniz için, gönlünüzü ve zamanınızı bize verdiğiniz için, nefsinizin sizi mağlup etmesine izin vermeyip, dürüst mücadele ettiğiniz için, Parti kötü netice alsın da bunlar başaramadı diye ihanet çığırtkanlığı yaparız demeyip, makam hırsıyla tutuşmadığınız için, Ben belediye başkanı adayı olmazsam, Belediye Meclis üyesi olmazsam gerisi batsın demediğiniz için, Liderlerimizin bize emaneti olan Cumhur İttifakına sahip çıkarak emanete hıyanet etmediğiniz için, davaya sadakati aile namusuna sadakat gibi kutsal bildiğiniz için, Medyatik, sanal kahramanlara kulak asmayıp, yanlışa prim vermediğiniz için, Bazen boğazınıza koyacağınız lokmayı, bazen de üzerine giyeceğiniz hırkayı verdiğiniz için, Yokluk içinde kabadayı durduğunuz için, her şartta bize güveninizi kaybetmediğiniz için, Önünüzde eğiliyor, Öpülmesi gereken bütün elleri öpüyorum. Hakkınızı helal edin.
Hülasa bizimle kurduğunuz hayallerinizi kovmayınız. Bize güvenmeye devam edin, Bir gün, elbet bir gün biz onları gerçekleştireceğiz…

Editör: Barış Köksal