Bayramlaşmaya ilk olarak Teknik İşler, Temizlik İşleri ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde hizmet veren personeliyle bayramlaşarak başlayan Başkan Tuna, daha sonra idari binadaki personelinin bayramını kutladı. Belediye meclis üyeleri ile başkan yardımcılarının da katıldığı programda, 13 yıldır görev yaptıkları Toroslar’ın yeniden yapılandırılmasında büyük emekler sarf eden belediye personeline teşekkür eden Tuna, personeline aileleriyle birlikte sağlıklı ve huzurlu bir bayram geçirmelerini diledi. Personeline seslenen Tuna, “Sizler bizim sahada yüz aklarımızsınız. Göreve geldiğimiz 13 yılda belediye olarak bir ekip çalışması içerisinde olduk. Bu çalışmanın sonucunda ilçemizde çok büyük anlamda değişimler var. Hayal ettiğimiz ve meydana getirdiğimiz hizmet ve projeleri sizlerle hayata geçirdik. Toroslar ilçesi şehrin en hızlı gelişen, büyüyen ve en çok bina ruhsatının verildiği bir bölge haline geldi. 2014 mahalle idareler seçimlerinin ardından 37 mahallenin belediyemize bağlanmasıyla birlikte ilçe sınırlarımız daha da genişledi ama zoru hemen, imkansızı zaman içerisinde başarırız şiarıyla hareket eden bir yapımız var. Bu yaz ayında yaylalarımız da dahil olmak üzere tüm mahallelerimizde yaşayan insanlarımızı rahat ettirmeye ve yaşam kalitelerini yükseltmeye çalıştık. Bunu da sizlerle birlikte başardık. Emeklerinize ve yüreklerinize sağlık. Ulusal anlamda da büyük ses getiren demokrasi şehidimiz Ömer Halisdemir’in heykelini de en kısa sürede yaparak hayata geçirdiniz. Heykeltıraşımıza ve sizlere çok teşekkür ediyorum. Allah sizden razı olsun” dedi.

Başkan Tuna Mersinlilerin de bayramını kutladı

Mersinli hemşerilerinin ve İslam Alemi’nin de mübarek Kurban Bayramı’nı kutlayan Tuna, “Bayramlar, toplum olarak birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirdiğimiz, sevinçlerimizi ve mutluluğumuzu paylaştığımız özel günlerdir. Bu bayramda da kırgınlıkların ortadan kalkıp, kardeşliğin, saygı ve sevginin, birlikte olmanın, huzur ve güvenin ortaya çıkmasını temenni ediyorum. Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarıyla vatanımızın bölünmez bütünlüğü için görevlerinin başında kaybettiğimiz tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Kurban Bayramı’nın insanlığa, ülkemize ve halkımıza barış, sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini dileğiyle, tüm hemşehrilerimin mübarek Kurban Bayramı’nı kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Bayram süresince vatandaşların sıkıntı yaşamamalarını ve bayramlarını rahat ve huzurlu bir şekilde geçirmelerini sağlamak amacıyla Zabıta ve Temizlik İşleri Müdürlükleri ekiplerinin görev başında olacağını hatırlatan Tuna, herhangi bir sorunla karşılaşan vatandaşların, belediyenin Alo 153 Zabıta Şikayet Hattı’nı arayarak, zabıta ekiplerine bilgi vermelerini de istedi.

Editör: Barış Köksal