Yeni yönetimle birlikte basın toplantısı düzenleyen Hamit İzol, yönetim kurulunun görev dağılımını açıkladı. Futbol sevgisinin bazen insanı güldüreceğini, bazen ise ağlatabileceğini söyleyen İzol, "Yıllar sonra sizinle ilk defa futbol konusunda bir araya geliyoruz. Mersin İdmanyurdu kişilerin değil şehrin takımı hepimizin takımı. Bu yıl bizler tabi zor durumda olan Mersin İdmanyurdu'nu yalnız bırakmamak için bu görevlere geldik. Takım geçen haftaya kadar bütün maçlarını kaybetmişti ve ligde sonuncu sırada yer alıyordu. Çok şükür geçtiğimiz hafta ilk galibiyetimizi aldık. Bazı yerlerden tabi telefonlar alıyoruz ateşten gömlek giydiniz diye. Ancak Mersin İdmanyurdu dibe vurduktan sonra bence sahip çıkmak lazım. Derler ya iş aleminde eski tabirle büyüklerimiz öyle derdi. Borç milyarı geçti mi korkma alacaklı düşünsün. Biz şimdi o durumdayız neden korkacağız. Bizim 100 milyon borcumuz var ne güzel şerefle. 10 milyon olsa korkardım ama 100 milyondan korkulmaz" diye konuştu. 

"Eğer borçlular alacaklarını makul seviyeye indirirse ödeyeceğiz"

Avukatlarının bütün alacaklıları aradığını ve basının da huzurunda toplantı yapmak istediklerini ilettiğini söyleyen İzol, “Onlarla yapacağımız bu toplantı neticesinde bu parayı, bu borcu makul bir seviyeye düşürürlerse ödeyeceğiz. Bu hem yönetim olarak sözümüz hem şehrin ileri gelenlerinin sözleridir. Eğer borç makul bir seviyeye inerse bu şehrin kenetlenerek bu borcu ödeyebileceğine inancım tamdır. Biz zaten burada risk alarak hayatımızı ortaya koymuşuz. Burada 100 milyonun lafı olmaz. Biz evet çok zengin değiliz. Biz ‘yakarız yıkarız veririz proje üretiriz bunu yapıyoruz’ demiyoruz herkesin makul bir geliri vardır. Hepimiz makul bir şekilde bu yardımın içinde bulunacağız. O yüzden biz bugünden itibaren avukatımız devreye girdi. Bütün alacaklılarımızı çağırıyoruz. Biz çağıracağız, gelecekler. Onlara ‘bizim bu kadar paramız var. Sizin de ana paranız bunun altında. Siz bu parayı alın, bizi düşürmeyin’ diyeceğiz" ifadelerini kullandı.

"Düşeceksek de namusumuzla düşelim"

Alacaklılardan borçların düşürülmesi ile ilgili olumsuz cevap almaları durumunda B planını devreye sokacaklarını vurgulayan İzol, "Aklın yolu birdir. Düşeceksek de namusumuzla düşelim. Bir kulüp başkanı kulübün düşmesini ister mi? Benim orada demek istediğim, diyelim ki, biz ne yaptık ettik mutlaka üçüncü lige düştü. Şimdi biz para harcayarak mı düşürelim, yoksa parayı biriktirelim de BAL Liginden birini çıkarıp bütün enerjimizi verelim, güçlü bir takım yapalım, transfer yapalım, anonim şirket yapalım, ‘Mersin İdmanyurdu 1925’i küllerinden çıkaralım. Bu 3. Lige düşerken onu 3. Lige çıkaralım. Mersin İdmanyurdu 3. Lige düştüğü zaman onu ertesi sene 2. Lige çıkarırız. Hem de sıfır borçla, amatör ruhla, vurucu genç bir ekiple kimsenin önünde duramayacağı nereye giderse gitsin vurup geçecek bir ekiple. Hiç aklınıza gelmeyecek iş adamları beni arıyor yardım teklif ediyor. Dünden beri ben toplasaydım 1 milyon toplardım. Ben beklemelerini söyledim. Biz Mersin idmanyurdu’nu kurtaracaksak o parayı kurtarmak adına yapacağız. Yoksa biz bu şehrin bir tane iş adamından ne para isteyeceğiz, ne kapısına gideceğiz, ne de rahatsız edeceğiz. Onları ancak bu borç makul bir ödeme durumuna gelirse rahatsız edeceğiz. Bu 100 milyonu kimse ödeyemez" şeklinde konuştu.

"Dosyalar önemli, tahta önemli değil"

Transfer tahtası tartışmaları hakkında da konuşan İzol, "Birileri sürekli tahta diyor. Bizim en büyük düşmanımız, bizi yakan puan düşürülmesi. Benim elime ver ben hiç oynatamadığım çocukları oynatayım. Benim için dosyalar önemli, tahta önemli değil. Diyelim ki ben tahtayı açtım, Fenerbahçe’nin bütün kadrosunu transfer ettim. Ama puan düşürülüyor. Puan düşürülmeye devam ederse transferin ne önemi var? Tahta önemli değil ki önemli olan dosyalardır. Biz o dosyaları ortadan kaldırmadığımız müddetçe ne yaparsak yapalım faydası yok. Yani seni bir üst ligden bir alt lige düşürebiliyor FIFA'nın borçları. Kimse FIFA demiyor FIFA sanki hikaye" dedi. 
Konuşmaların ardından İzol, yeni yönetim kurulu üyelerini tanıttı.

Editör: Barış Köksal