MERTİD'in 6. olağan genel kurulu sonrası oluşan yeni yönetim kurulu, gazetecilerle bir araya geldi. Genel kurul sonrası MERTİD Başkanlığı'na seçilen Hamit İzol, Murat Demir başkanlığındaki önceki yönetime, yaptığı başarılı çalışmalardan dolayı teşekkür etti. Yeni dönemde Mersin’in duruşuna yön vermek, hareketlilik kazandırmak, turizmde istenilen noktaya gelmek için görev aldıklarını kaydeden İzol, Mersin'i bir turizm kenti yapmak için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini söyledi.

Mersin’in turizm zenginliği açısından Antalya’dan hiçbir farkı olmadığını vurgulayan İzol, "Tarihi dokularımız, bakir yerlerimiz, temiz denizimiz, iklimimiz ve bir günde yaşanılan 4 mevsim ile Antalya’dan daha iyi noktadayız. Turizm, Mersin için önemli bir sektör. Mersin’in turizmdeki gelişiminde en büyük faktör Ekonomi Bakanı Sayın Zafer Çağlayan ve Valimiz Hasan Basri Güzeloğlu’dur. Bakanımız ve Valimizin girişimleri ile Mersin-Antalya karayolu, Tarsus-Kazanlı Turizm Bölgesi, Çukurova Havaalanı, 2013 Akdeniz Oyunları Mersin’e kazandırılmıştır. Çalışmalar büyük bir hızla devam ediyor ve en kısa zamanda hayata geçirilecektir" dedi.

Özellikle son 2 yıldır devam eden Suriye’deki iç savaşın, yatırımlarını bu ülkeye odaklayan Mersin turizmini olumsuz etkilediğini dile getiren İzol, bu yüzden yeni alternatifler oluşturmak zorunda olduklarını belirterek, "Karşımızda en büyük alternatif olarak Kuzey Irak duruyor. Kuzey Irak ile ilişkilerimizi daha da iyi geliştirerek Türk turizmine kazandırmak zorundayız. Bunun için MERTİD olarak başta Bakanımız Zafer Çağlayan olmak üzere, Valimiz Hasan Basri Güzeloğlu ve işadamlarımızla Irak’a bir çıkarma yaparak Mersin’deki turizmi, sanayiyi, tarımı en iyi şekilde tanıtıp, onların Mersin’e gelmelerini sağlamalıyız. Baktığımız zaman Kuzey Irak ile ticaretimiz yaklaşık 15 milyar doları buluyor. Ancak bunun içerisindeki turizm payı neredeyse hiç yok. Biz orada bir irtibat bürosu açıp Mersin'i daha iyi tanıtarak, bu ülke ile turizmi canlandırmayı amaçlıyoruz" diye konuştu.

İzol, bir soru üzerine, Akdeniz Oyunları ile Mersin'in bir kimlik daha kazanarak aynı zamanda bir spor kenti olacağını dile getirerek, "Oyunlar, kentin hem isminin duyurulmasında hem de gelişmesinde büyük katkı sağlayacak. Şu an otellerimizin yüzde 80'ni dolu Akdeniz Oyunları'ndan dolayı. O yüzden emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.
Editör: Barış Köksal