Atatürk anıtı yanında Silifke Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Yaz'a Veda, Eğitime Merhaba’ gecesinde rock müziğin sevilen sanatçısı Haluk Levent sahne aldı. Birçok eserini seslendirdiği gecede halkın içine karışan Haluk Levent, vatandaşlarla dans edip, birlikte şarkı söyledi.

Yaklaşık iki saat sahnede kalan Haluk Levent, cezaevinde bulunduğu sırada uzun saçlarını kestirerek nükleer santral protestolarına gönderdiği ifade etti. Silifke’ye yaklaşık 15 yıldır konser vermek için çağrılmadığını da belirten Haluk Levent, “Silifke benim uğrak yerlerimdendir. Sahillerini baştan aşağı bilirim. Bizler yaz tatillerimizi buralarda geçirdik. Ama nedense 15 yıldır konserlere çağrılmıyorduk. Yeni seçilen Belediye Başkanımız Mustafa Turgut’a çok teşekkür ediyorum, bizleri sevenlerimizle buluşturduğu için. Buralar doğası, denizi ve tarihi çok güzel olan bakir yerlerden birisidir. Lütfen doğamızı bozmak için nükleer santraller yapan kişilere karşı duralım. Buna izin vermeyin” dedi. 

Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut ise, sosyal ve kültürel etkinliklere her zaman önem verdiklerini belirterek, gençlerin tercih ettiği sanatçıları ilçede ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını açıkladı.

Haluk Levent’i de her zaman Silifke’de görmekten mutlu olacaklarını ifade eden Başkan Turgut, “Bugün halkımız katılımı ile sizleri ne kadar çok sevdiğini bir kez daha gösterdi. Silifke’nin kapıları biz olduğumuz sürece sizlere her zaman açıktır” dedi.
Editör: Barış Köksal