Başkan Kocamaz’ı makamında ziyaret eden Büyükelçi Haljas’a, Estonya’nın Mersin Fahri Konsolosu Nebil Taşçı da eşlik etti. Ziyatertte, Başkan Kocamaz’ı Estonya Cumhuriyeti Mersin Fahri Konsolosluğu’nun açılış törenine davet eden Haljas, Mersin’in liman kenti ve farklı kültürlerin bir arada yaşadığı bir kent olması dolayısıyla Mersin’le ticari ve kültürel anlamda işbirliği yapabileceklerini dile getirerek, “Mersin ve Estonya arasındaki ilişkilerin ilerleyen zamanlarda çok daha sıcak olacağına inanıyoruz” dedi.
Mersin’de Estonya Fahri Konsolosluğu’nun açılacak olmasının önemli olduğunu vurgulayan Kocamaz da “Böyle bir birimin açılıyor olması hem Mersin hem de Estonya adına önemli bir gelişmedir. Bu ilgi ileriki dönemlerde ticaret, turizm gibi pek çok alanda Mersin’le Estonya arasında ilişkilerin gelişmesinde etkili olacaktır. Bunda Mersin’de bir fahri konsolosun açılmasının tabi ki büyük rolü olacaktır” ifadelerini kullandı.
Konuklara Mersin hakkında da bilgiler veren Başkan Kocamaz, “Mersin, Türkiye’nin en hızlı gelişen şehirlerinden bir tanesidir. Mersin, 81 vilayet içerisinde Ankara’ya ödediği vergiler bakımından 6. sırada. Allah bu bölgeye her türlü nimeti esirgemeden vermiş. Dolayısıyla toprakları da verimli. Mersin, doğasıyla ve tarihi değeriyle çok önemli bir kent. Bir dönem bu bölgeye ilgi duyan çok fazla Rus vardı. Şu anda Mersin’den ev alan, burada tatilini geçirmek isteyen çok sayıda insan var” diye konuştu.
Editör: Barış Köksal