Yaz aylarının son günlerine girilirken Mersin sahilleri hafta sonu doldu, taştı. Özellikle Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Dünya Mirası Listesi için başvurusu yapılan ve kabul edilen tarihi yerler konumundaki Kızkalesi'nde, yerli ve yabancı turistler doyasıya denizin keyfini çıkardı. 

Geçtiğimiz hafta sonu Mersin'in bazı bölgeleri yağmurlu geçerken, sahil bölgelerinde ise vatandaşlar denizin keyfini çıkardı. Özellikle Mersin'in ve Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kızkalesi'nde, yerli ve yabanı turistler denizin ve güneşin keyfini çıkarıyor. Sahip olduğu 321 kilometrelik sahil şeridiyle öne çıkan Doğu Akdeniz'in önemli şehirlerinden Mersin'de, kentin simgesi haline gelen Kızkalesi kış öncesi son turistleri ağırlıyor. Erdemli ilçesinde kıyıdan 200 metre uzaklıktaki tarihi Kızkalesi, Türkiye'nin önemli kültür varlıkları arasında yer alıyor. Korikos sahil kalesinin açığındaki küçük adacık üzerinde yer alan ve büyük bölümü ayakta olan, tarihi M.Ö. 4. yüzyıla kadar uzanan Kızkalesi'nin kuzey ve güney uçları, sekiz kuleyle korunuyor. Dış çevre uzunluğu 192 metre olan ve Karamanoğlu İbrahim Bey tarafından 1448 yılında onarılan Kızkalesi, Mersin turizminin sembolü durumunda. Deniz kalesi dışında bir de bu kaleye aynı paralelde kara kalesi yer almakta. Efsanesi ve güzel görünümüyle dikkatleri çeken Kızkalesi, bütün yaz boyunca yerli ve yabancı turistleri ağırladı.

Yaz aylarının artık son günlerinde de yerli ve yabancı turistler Kızkalesi'ni doldurdu taşırdı. Ayrıca sahilde verilen birçok imkan da vatandaşların Kızkalesi'ni tercih etmesinde büyük etken oluyor.
Editör: Barış Köksal