Mersin Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Vali Güzeloğlu, Akdeniz Oyunları kapsamında yapımı süren Kocavilayet Köyü’ndeki 25 bin kişilik stadyum inşaatında incelemelerde bulundu. Şantiyeden inşaat alanına bakan ve çalışan işçileri izleyen Güzeloğlu, çalışmalardan mutlu oldu. Güzeloğlu, daha sonra inşaat şantiyesinin merkez binasında yetkililerle toplantı yaptı. Toplantıya, Vali Yardımcısı Ahmet Hikmet Şahin, Karayolları Bölge Müdürü Yakup Dost, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü İbrahim İlhami Koç, stadyum inşaatının yüklenici firması LİMAK Holding’in Yönetim Kurulu Üyesi Bahattin Özdemir, Büyükşehir Belediyesi ile MESKİ’den yetkililer katıldı.

Toplantıda, stadyum inşaatında gelinen son durum değerlendirilirken, stadyumun altyapı, trafik, otopark, güvenlik, otoban bağlantıları, çevre düzenlemesi, mobese sistemi, kaldırım, peyzaj, ağaçlandırma ve ışıklandırma çalışmaları ile ilgili konular masaya yatırıldı. Stadyumda yüzde 75’lik fiziki gerçekleşmenin tamamlandığı belirtilen toplantıda, ayrıca işçilerin çalışma vardiyasının da 3’e çıktığı ifade edildi. Yaklaşık 2 bin 500 kişinin stadın tamamlanması için stadyum içinde ve dışarıda adeta seferberlik içerisinde çalıştığının altı çizilirken, stadın öngörülen süre olan 31 Mayıs 2013 tarihinde tamamlanarak teslim edileceği ifade edildi.

Güzeloğlu, yaptığı açıklamada, çalışmaların sorunsuz bir şekilde devam ettiğini bildirerek, “Akdeniz oyunları, ülkemizin 2020 Olimpiyatları’na adaylığı sürecinde bir dönüm noktası olacak. Biliyoruz ki, 2020’nin anahtarı ilimizde gerçekleşecek olan Akdeniz Oyunları’dır. Türk mucizesini gerçekleştirmeye çok yakınız. Akdeniz Oyunları’nın açılış ve kapanış seremonilerinin gerçekleşeceği olimpiyat stadımızda hiçbir şekilde sorun yaşamak istemiyoruz” dedi.

Toplantının ardından Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından devam eden stadyumun otoyol bağlantıları çalışmasının yapıldığı şantiyeyi de gezen Güzeloğlu, buradaki yetkililerden bilgi aldı. Otoyol bağlantılarının yüzde 50 oranında bittiği kaydedildi. Güzeloğlu, Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen çevre yolu düzenlemesi çalışmalarını da yerinde inceledi.

Editör: Barış Köksal