İl Jandarma Alay Komutani Albay Ömer Uyan tarafından karşılanan Vali Güzeloğlu, askeri personel, er ve erbaşlarla bayramlaştı. Burada yaptığı konuşmada bayramların toplumumuzda ve inancımızda çok önemli bir yer tuttuğunu ifade ederek, "Bayramlar kaynaşma, kucaklaşma, sevgi ve saygı ile kenetlenme zamanıdır. Vatandaşlarımızın huzur ve emniyetini temin etmek, devletimizin bölünmez bütünlüğünü, milletimizin birlik ve beraberliğini korumak için çok ulvi bir görev olan kutsal vatan görevini yerine getiriyorsunuz. Bu görevi sağlıkla tamamlayarak ailenize ve sevdiklerinize kavuşmanızı diliyor, bayramınızı kutluyorum” dedi.
İl Jandarma Alay Komutanlığı ziyaretinin ardından Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığına gelen Güzeloğlu, burada da askeri personel, er ve erbaşlarla bayramlaştı.
Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Albay Fatih Erhan tarafından karşılanan Vali Güzeloğlu “Bayramlar bizi biz yapan değerlerin hatırlandığı, paylaşıldıkça sevincin çoğaldığı, acının azaldığı, milletçe birlik ve beraberlik içerisinde yaşamanın coşkusunun paylaşıldığı zamanlardır. Milletinize ve devletinize olan görevinizi onur, gururla bitirmenizi, sağlıkla ailenize kavuşmanızı diliyor ve bayramınızı kutluyorum” şeklinde konuştu.
Vali Güzeloğlu son olarak ise emniyet personeli ile bayramlaştı. İl Emniyet Müdürlüğü personeli ile bayramlaşmak için Polisevi’ne gelen Güzeloğlu İl Emniyet Müdürü Hasan Hüseyin Bahar tarafında karşılandı.
Emniyet Müdürlüğü personeli ve aileleri ile bayramlaştıktan sonra konuşan Güzeloğlu, "Bayramlar sebepsiz sevinçlerin, pekişen bağların ve karşılıklı kucaklaşmaların yaşandığı, dargınlıkların giderildiği, yoksunların hatırlanarak sahiplenildiği, tanıdık tanımadık herkesle aynı coşkunun paylaşıldığı çok özel ve değerli anlardır. Bir yandan bayramın sevinci ve coşkusunu yaşarken bir yandan da başta Filistin ve Gazze olmak üzere İslam dünyasında dökülen kanların, akıtılan gözyaşlarının, babasız kalan çocukların ve evsiz kalan insanların da acısını içimizde hissediyoruz. Onların da bir an önce sıkıntılarından kurtulmalarını barış ve huzura kavuşmalarını diliyoruz. Sahip olduğumuz değerlerle birlikte geleceğe yol almak temel şiarımız olmalı, bayramı bu anlamda yaşamalı, çocuklarımıza aktarmalı ve anlatmalıyız. Kimsesizin kimsesi olmaya, ihtiyacı olana el uzatmaya, yetim ve öksüzün başını okşamaya onun anası ve babası olmaya çalışmalı, bizi millet yapan, acıyı azaltan, sevinci çoğaltan değerlerimizi yaşamalı ve gelecek kuşaklarımıza da aktarmalıyız. Bu paylaşımlar milletçe zenginliğimizi arttıracak, ülkemiz geleceğe yürüyüşüne daha sağlam adımlarla devam edecektir. Vatandaşımızın can ve mal emniyetini sağlamak, huzuru tesis etmek ve korumak adına yerine getirdiğiniz bu kutsal görevinizde başarılar diliyor, bayramınızı kutluyorum” dedi.
Editör: Barış Köksal