Güzeloğlu, Dikeç’i tebrik ederek başarılarının devamını diledi. 2013 Akdeniz Oyunları dolayısıyla ilimizde spor tesislerine çok büyük yatırımlar yapıldığını, bu spor tesislerinde Dikeç gibi bir çok başarılı sporcunun antrenman yapma fırsatı bularak hem ulusal hem de uluslararası spor camiasında kentimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil ettiğini ifade eden Güzeloğlu, “Bu sporcularımızın kentimizdeki bu modern tesislerde kendileri gibi başarılı sporcular yetiştireceklerine ve Mersin’in uluslararası bir spor kenti olarak tanınmasına daha büyük katkılar sağlayacaklarına inanıyorum” dedi.
Mersin’de düzenlenen 2013 Akdeniz Oyunları’nda bir altın bir de gümüş madalya kazanan Milli Atıcı Dikeç ise Çin’de düzenlenen Dünya Kupası’nda 591 puanla dünya rekoru kırdığını ve baştan sona önde götürdüğü müsabakaları 0,3 puan farkla Dünya ikincisi olarak tamamladığını kaydetti. Dikeç, asıl hedefinin 2014 Eylül ayında İspanya’da düzenlenecek olan Havalı Ateşli Silahlar Dünya Kupası’nda ülkemizi ve Mersin’i en iyi şekilde temsil etmek ve dünya kupasını kazanmak olduğunu belirtti.
Konuşmaların ardından Vali Güzeloğlu Dikeç'e 3 bin TL değerinde bir hediye çeki ve spor kiti hediye etti. Dikeç'de Vali Güzeloğlu'na kalem hediye etti.
Editör: Barış Köksal