Henna Güzellik Merkezi Kurucusu Güzellik Uzmanı Gamze Demirel, bakımlı olmak ve cildini genç tutmak isteyenlere uyarılarda bulundu. Cildin gündüz ve gece ihtiyaçlarının farklı olduğunu dikkat çeken Demirel, cildin gündüz daha çok korunmaya ihtiyacı olduğunun altını çizdi. Hava kirliliği, güneş ışıkları gibi türlü türlü çevresel faktörlerin cilde zarar verdiğine dikkat çeken Demirel, bu faktörlerden cildi korumak için yüzü kurutmayacak nazik bir temizleyiciyle yıkadıktan sonra antioksidan içeren serumlar kullanılması gerektiğini söyledi. Demirel, antioksidan içeren C vitaminlerinin cildi dış etkenlerden korumakla birlikte cildin renk tonunu da eşitleyerek, cildi daha iyi bir görünüme kavuşturduğunu ifade etti. Cildi dış etkenlerden korumak için sık sık nemlendirmenin önemli olduğunu ifade eden Demirel, günde en az 3 kez cilde güneş koruyucu kremlerin uygulanması gerektiğini vurguladı.

Gün içerisinde hava kirliliği gibi çevresel faktörlerin getirmiş olduğu partikülleri ciltten uzaklaştırmak için nazikçe yıkanması gerektiğini ifade eden Güzellik Uzmanı Gamze Demirel, şunları söyledi:

“Yaşımız ilerledikçe hücre yenilenme hızı da düşmektedir. Ama retinoid içeren ürünlerle, geceleri hücre döngüsünü arttırarak cilt yenilenmemizi hızlandırabilir, cilt yaşlanmasını geciktirebiliriz. Retinoid içerikli ürünleri kullandıktan sonra, nemlendirici kullanmanızı öneririm. Nemlendirici burada hem retinodinin tahriş edici etkisini azaltacağı gibi, aynı zamanda cildinizin bariyer fonksiyonunu da kuvvetlendirecektir. Gündüz yine cildiniz karşılaşacağı zararlı etkenleri bir nevi azaltmış olacaktır.”

AĞIR MAKYAJLA CİLDİNİZİ YAŞLANDIRMAYIN

Ayda 1 defa cilt bakımı yaparak cildin sağlıklı bir görünüme kavuşabileceğini ifade eden Demirel, “Ayrıca cildinizin sağlığı için, makyajınızı yüzünüzden çıkarmadan asla uyumayın ve göz çevrenizi de mutlaka iyice temizleyin. Makyaj temizleme mendillerini çok yorgun olduğunuz zamanlarda kullanabilirsiniz. Bununla beraber yüzünüze kat kat fondöten ve pudra kullanarak yapacağınız bir makyaj ile cildinizin genç görünümüne bir gölge düşüreceksiniz ve cildinizi yaşlandıracaksınız. Bunu yapmak yerine gözünüzü ve dudaklarınızı ön plana çıkarabilen doğal bir makyaj yapmanız en güzeli olacaktır” ifadelerini kullandı.

SONBAHARA GİRERKEN, YAZIN YIPRANMIŞ OLAN CİLDİNİZİ YENİDEN ONARALIM

“Yaz güneşinin kalıcı hasarlarından cildini koruyamamış olabilirsiniz” diyen Güzellik Uzmanı Demirel, her cilt tipine ve bakıma göre ayrı hazırladıkları maskeler ile yazdan kalma güneş lekelerine ilk seansta kalıcı çözümler sunduklarını belirtti. Demirel, hijyenik şartlarda, son sistem cihazlarla, ipek kirpik, kalıcı makyaj, cilt bakımı, lazer epilasyon, microblading, jel tırnak uygulamaları, el ve ayak bakımı yaptıkları merkezlerine, kendini güvende ve konforda hissetmek isteyen herkesi beklediklerini söyledi.

Henna Güzellik Merkezi İletişim: 0555 190 90 40

Editör: Barış Köksal