Kuruluş yemeğine Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan, MTSO Meclis Başkan Yardımcısı Hüseyin Dinler, SAİK yönetim Kurulu Üyesi Osman İnandıoğlu, MTSO Meclis Üyesi Hatice Demirasal ve komite üyeleri ve İçsad üyeleri katıldı.

Sigorta sektörünün sorunlarına çözüm bulmak için kurulan İçsad, Gürsel Alişan başkanlığında Mersin Marina’da 1. Yılını kutladı. Yenilen yemeğin ardından Mersin’in çeşitli bölgelerinden acente temsilcileri sektörün sorunları hakkında istişarelerde bulundu.

Sektörün sorunları ile ilgili açıklamalarda bulunan İçsad Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Alişan, ‘Faturamatik sigorta acenteliği ve telesüre brokerliği internet sitesi kurarak birbirlerine link atmak suretiyle fiziki şartlara uymayan bir çok kuruluşa poliçe kesme yetkisi vererek haksız rekabete neden olmuşlardır. SAİK ve MTSO Sigortacılık Meslek Komitesi’ne başvuruda bulunulmuş olup hazırlamış olduğumuz rapor (dosya) meslek komitesine teslim edilmiştir. İlerleyen dönemlerde mesleğimizin ileriye götürülmesi için meslek komitesi ve SAİK ile görüşmeler yapılarak çözüm için katkı sunmaya hazırız. Mersin Ekonomi Platformu üyeliği başvurumuz kabul edilmiş olup acentelerimizin bu platformda temsil edilmesini sağlamış bulunmaktayız. İl Protokolü , Makine Mühendisler Odası, Elektrik Mühendisler Odası’na ziyaretler yapılarak derneğimizin tanıtımı ve meslek odalarıyla işbirliği yapma kararı alınmıştır. Quıck Sigorta’nın Erdemli M.Y. Okulu’nda düzenlemiş olduğu “TEORİDEN PRATİĞE ATLAYIŞ SERBEST” etkinliğine dernek olarak katılım sağlanmış olup tüm sigorta şirketleri ve acenteler arasındaki bağı güçlendirme çalışmalarımız ilerleyen dönemlerde de devam edecektir. Acente meslektaşlarımızın sesi olmaya devam edeceğiz. Toplantımıza katılmış olan MTSO Başkanı Sn. Ayhan Kızıltan, Meclis Başkan Yardımcısı Sn. Hüseyin Dinler, Saik Yönetim Kurulu Üyesi Sn. Osman İnandıoğlu, MTSO Meclis Üyesi Sn. Hatice Demirasal ve Komite üyeleri, SAİK Delegeleri ve birbirinden kıymetli Mersin’den, Tarsus’tan, Erdemli’den, Silifke’den katılım yapan tüm acente ve arkadaşlara, yönetim kurulu adına teşekkür eder, şükranlarımı sunarım’ ifadelerini kullandı.  

Editör: Barış Köksal